家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

因買咗嘅嘢隔咗成佪星期都無收到,找咗多次客服後,今天收到SMS 話:
【菜鸟网络】您好,您反馈的问题已处理完成,详情请查阅旺旺信息,感谢您的支持!

我平常用“手機淘寶”,揾唔到所謂“旺旺信息”。為此再download 咗“旺信”app, 都見唔到有關嘅信息喎,點算呢?

侯爵府

SpongeBoBo 發表於 18-7-22 18:21
因買咗嘅嘢隔咗成佪星期都無收到,找咗多次客服後,今天收到SMS 話:
【菜鸟网络】您好,您反馈的问题已处 ...

你按按淘寶 app 右上角睇睇有無?

大宅

回覆樓主:

我果個係無“信息”㗎喎 T_T

侯爵府

SpongeBoBo 發表於 18-7-22 20:50
我果個係無“信息”㗎喎 T_T

Android 版一樣,都係 "消息", 係最右上角。

大宅

已經將個taobao app解除安裝又再安裝過, 但右上角都係無, 不過發現原來下面個條bar, 即係"購物車"旁邊都有一個"消息", 不過都係無新消息.唉... 都唔明咩為之"處理完成"

複式洋房

我都係!問來問去也找不到答案!

民房

我又係, 官方集運計錯我體積重, 佢度完有446*50*55 cm 咁大, 成4米幾, 有無可能。我聯絡左果邊集運好多次, 浪費左我成朝時間, 佢地先話幫我重新稱重, 然後琴日SD左條SMS話「【菜鸟网络】您好,您反馈的问题已处理完成,详情请查阅旺旺信息,感谢您的支持!」, 但我check個體積重又無變過, 都係計我446*50*55。到而家都唔知點做。

大宅

killer047 發表於 18-11-16 13:22
我又係, 官方集運計錯我體積重, 佢度完有446*50*55 cm 咁大, 成4米幾, 有無可能。我聯絡左果邊集運好多次, ...

我又係收到呢句短訊呀。我買咗四件貨,其中三件正常到達集運倉入咗庫等緊合單,但係有一件集運倉簽收左但係之後一直冇入庫,今日已經第七日都未入厙!我早兩日聯絡客服但係淨係叫我等同埋幫我催促倉庫。跟住琴日就收到你講嗰句,我都係入返淘寶都搵唔到乜嘢訊息,依家都唔知道仲有乜嘢可以做。
有冇姊妹試過啲貨集運倉簽收左成七日都未入庫㗎?

首頁

尾頁

跳至