一家四口帶幾多個行李篋(新加坡)?

你想達到
|
可以每人30kg 行李箱,但c6話帶一個20寸及一個24寸就得,激死我!
洋洋
|

夠啦!又冇厚衫,去幾日啫,最重要係冇嘢買

Baby豬1209
|
兩個26-28 吋,可能會買手信
cattz288
|
你想達到 發表於 18-7-22 18:52
可以每人30kg 行李箱,但c6話帶一個20寸及一個24寸就得,激死我!

去幾日先? 有無細b先?
你想達到
|

原本想帶一個29,一個20,沒有B.B.

邪惡木馬
|

請問激死個點係邊度呢?

係咪應該每人帶夠30kg 至夠抵呀?

要用到盡?
blackberry
|
我舊年一家五口每人30KG,去首爾,帶得兩個喼都冇爆,大果個都係得25Kg
真係好睇購物習慣
heilok
|
新加坡無咩嘢好買,夏天三又薄,都唔駛帶太多喼。其實執完行李就大概知情況。試過一次諗住一個28 一個21, 執下執下已經知唔對路,即刻轉返28+25. 唔駛激氣,執咗喼就知需要,否則空口傾係無用嘅。
wcpcelia    發表於 18-7-23 16:31
你想達到
|
邪惡木馬 發表於 18-7-22 19:06
請問激死個點係邊度呢?

係咪應該每人帶夠30kg 至夠抵呀?

不是去到盡,只是想有空位放手信,吾想由香港去就密密麻麻囉
zoekayan
|
我一家三口,去5日,諗住1個28寸,去新加坡無乜野買
babyhowie
|
我會帶兩大兩細,
去程將兩個細喼放入大喼,
可以多d走盞!
我愛Corina
|
你想達到 發表於 18-7-22 19:05
原本想帶一個29,一個20,沒有B.B.

橫掂都係拎兩個,轉29啦。
birdbird
|
你想達到 發表於 18-7-22 19:11
不是去到盡,只是想有空位放手信,吾想由香港去就密密麻麻囉

2個24或25寸喼就夠
peggy
|

上年聖誕節一家四口去大板,只帶一個28吋及一個22吋
喜喜天使
|
2個28寸
LokYauYau
|

4人兩個至少中喼穩陣d。我去過星六天幾次,一家三口好少買手信,多數一28吋一22吋。。雖然去星穿夏季衫薄,但因熱,日日要換一套,又要帶泳衣毛中。除非密密洗或只三、四天,否則要帶多個大的摺旅行袋冇咁 呢hea
sheetajeff
|
係睇你自己多唔多手信想買,個人認為新加坡無乜特別手信
AGa1111
|
我一家2大3小去曼谷都係一個25吋加一個小朋友喼(hand carry)
paradiso
|

以前同仔女去旅行,由佢哋幾歲到十幾歲,去台、日、星馬、韓,4個人都只係帶2個喼-22吋及24吋,從未試過唔夠裝,不過我哋好少買嘢,同埋一定係熱天先去,唔駛帶厚衫。

有次去日本5天團,有個團友仲勁,佢哋2大1小,每人自己孭一個背囊,無拖喼。
tsung
|
去幾多日