自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

翡翠宮

docomo 發表於 18-7-22 21:06
第20,樓梯扶手果度唔係好明,波浪形除左美觀,仲有冇其他作用?

有啲老人家要一級一級咁慢慢行,如果扶手能夠同步(每一級都可用嚟借力)...應該好過揸住碌竹

伯爵府

回覆樓主:

我都試過係日本廸士尼漏底左個lv 化粧袋,仲要第二日先發現,跟住打返去原來有人執咗去lost and found

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

櫺囹桼 發表於 18-7-22 21:22
有啲老人家要一級一級咁慢慢行,如果扶手能夠同步(每一級都可用嚟借力)...應該好過揸住碌竹
...

原來係咁,ths!

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

個馬桶正喎。
我未試過困,但成日都有諗困又急屎點算。我腸胃唔好,一緊張更易急屎。

子爵府

回覆樓主

Hi

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

子爵府

回覆樓主:

子爵府

回覆樓主

我覺得日本係好細心既民族,上次去一個普通日本公園租單車,個男人職員唔識講英文,不斷用手語向我地講解單車既安全,示範如何煞車,響安,非常細心

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

子爵府

回覆樓主

同C6試過係大型商場跌左條Burberry 頸巾,c6話一定搵唔返 但我都係去左問 、有日本人幫我地汁左交反比商場

男爵府

回覆樓主

試過在大阪鬧市唔記得拉好背包,居然冇人偷嘢!

日本人在地鐵坐扶手梯係一個跟一個,無論條尾幾長都好,唔會好似香港人喺扶手梯口插入隊伍!

亦見過喺外國失禮嘅日本人:

喺美國黃石公園本地團,班高中生(目測應該係學生)喺郊野公園門口食煙!

有次喺日本坐飛機返香港,阿妹讓咗個位俾一對日本情侶坐埋一齊,個女仔「立」埋阿妹張毛毯,霸咗兩張被!

子爵府

回覆樓主:

日本如吾係有地震,真心想搬去住

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

日本公民意識真係好好!

水晶宮

回覆樓主:

真係好吸引,日本人諗野好細心,睇長命120歲,諗埋冇人冇物已故的人都有人拜祭!

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

正爆!題外話!個BB好可愛

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

櫺囹桼 發表於 18-7-22 19:49
1)許多日本的學校是沒有所謂管理員的,學生們要管好個人衛生,還要打掃校園,學習成為對社會有用的成員。 ...

珍珠宮

回覆樓主

很貼心

男爵府

回覆樓主:

首頁
12345...6

尾頁

跳至