無膿頭瘡可以點退?(有圖 慎入)

rilakuma1121
|

唔係石頭瘡
但冇頭又唔痛
紅左成個星期都唔退
有咩辦法

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
hahaha1231
|
搵消毒紙巾(好細張嗰隻)成日膚佢
我成日生
or食消炎藥
good_pig
|
搵有果酸OR水楊酸的化妝水..敷果個位
麥兜媽
|
rilakuma1121 發表於 18-7-23 00:39
唔係石頭瘡
但冇頭又唔痛
紅左成個星期都唔退

我個方法好變態,逢親遇到呢D無孔瘡,用支針挑一挑個皮 再搽少少油,令佢第二日發出來 就可以清除了
wcpcelia    發表於 18-7-23 14:43
wayland910
|
麥兜媽 發表於 18-7-23 01:09
我個方法好變態,逢親遇到呢D無孔瘡,用支針挑一挑個皮 再搽少少油,令佢第二日發出來 就可以清除了:zombi ...

我都係用呢個方法,又唔會有印
D..D
|
我個方法好變態,逢親遇到呢D無孔瘡,用支針挑一挑個皮 再搽少少油,令佢第二日發出來 就可以清除了:zombi ...

mhjennifer
|
3M暗瘡貼,要挑損小小粒瘡膿頭位置,塊暗瘡貼會吸咗好多分泌物出嚟,連續用2-3日,會改善好多
rilakuma1121
|

我驚挑傷
杜小田
|

自製膿頭? 真係得架?

花生油, 粟米油, 係咪乜油都得架? THX!
麥兜媽
|
杜小田 發表於 18-7-23 01:12
自製膿頭? 真係得架?

花生油, 粟米油, 係咪乜油都得架? THX!

得架,可以搽上面的油都得 目的就係要佢發炎 凸出膿頭 就好易清又徹底
wcpcelia    發表於 18-7-23 14:44
杜小田
|
麥兜媽 發表於 18-7-23 01:16
得架,可以搽上面的油都得 目的就係要佢發炎 凸出膿頭 就好易清又徹底

謝謝你賜教呀!

吾肯出膿頭既瘡係非常長命的, 好惱人!
米豬蓮
|
香蕉皮白色果面狂摔粒瘡,兩三日攪掂
Conybrownbb
|
米豬蓮 發表於 18-7-23 02:37

第1次聽呢個偏方
sytckm
|
米豬蓮 發表於 18-7-23 02:37

認真?
米豬蓮
|
Conybrownbb 發表於 18-7-23 03:55
第1次聽呢個偏方

去斑都得嫁
米豬蓮
|
sytckm 發表於 18-7-23 04:05
認真?

好認真,我介紹朋友都話有用
野原美冴
|
買支純蘆薈gel, 90%以上嗰d,搽上粒蒼,按摩下,一日幾次,好快消失。
wcandtt
|
用3M暗瘡貼,堅好用
good_pig
|
米豬蓮 發表於 18-7-23 04:10
去斑都得嫁

唔駛打激光
Rapunzel
|
野原美冴 發表於 18-7-23 06:57
買支純蘆薈gel, 90%以上嗰d,搽上粒蒼,按摩下,一日幾次,好快消失。

冇錯, 用蘆薈我每次都得