婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

有一次係街同老公嘈交,佢發左癲咁。咁啱嗰日BB係6299屋企。我一路哭住一路打比媽咪話我想接返個仔(BB2個幾月大)我媽咪就話如果咁薑就接返啊仔返屋企先再看下個老公會唔會搵返我定點。於是啊爸開車係6299屋企樓下等接我地,因為我一個人又抱又拿咁多野又哭有個人幫好好多。我一返到6299家佢地個個呆灑,話我同老公兩個一起出去點解而家我自己一個返去仲要係度哭灑。我話老公又發癲失控,我頂唔到佢,我先抱啊仔返屋企你地打比佢啦我都唔知佢去左邊。跟住99就尖叫質問我點解要掉低佢個仔一個唔理佢,問我點可以咁。我話佢咁失控我控制唔到,你自己問佢發生咩事啦。等我地大家冷靜左先啦。我就行去從99手中抱返啊B。佢一個手跟批落我度,用個背隻得住我話唔得啊,你唔可以抱走佢㗎。要走妳自己走啦。我話你唔洗擔心我好冷靜,我會照顧得佢好好(B仲飲緊人奶)。同埋我唔係自己一個,我爸媽係樓下會幫我拿野啊剩唔係擔心。佢唔比我抱,係咁隔開我。。。跟住佢係度大聲叫話唔得啊之類,仲誇張過我嘅情緒。姑奶(都啱啱生完B)出聲幫口叫99唔好搶啦,比返我抱我先係BB嘅媽咪。叫佢啊媽唔好咁啦,冷靜D啦。跟住我就從奶奶手中抱啊B。我一袋二袋咁,又抱住啊B係度等 lip。正當入 lip 嗰一刻奶奶突然從屋跑出來鞋都無著係我手上搶B。雌線㗎係㗎 lip 門中間大力扯啊B我幾驚整親佢,軟林林㗎嘛,佢仲要超大力,非搶到不可。我立刻話唔好咁啊奶奶,你放手!咁大力整親啊B啦!跟住佢哭,同話唔好(意思叫我唔好抱啊B,比返佢)其他人出來叫返佢入屋。我落到佢樓下我媽咪知道啦跟住話有無搞錯咁都要同我搶仔。。。

NipponTsuma    發表於 18-7-24 11:43

公爵府

回覆樓主:

這種情況靜雞雞立即報警,警方來左一定俾你帶走bb,因你是生母,孩子年幼一定是俾你帶走的(我朋友試過)

水晶宮

回覆樓主

呢個家庭真係考慮清楚可唔可以留低

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

有一次??
咁而家呢??你帶返小朋友未

不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

回覆樓主

好彩佢全家都幫你

大宅

Magic_mirrorz 發表於 18-7-23 06:00
有一次係街同老公嘈交,佢發左癲咁。咁啱嗰日BB係6299屋企。我一路哭住一路打比媽咪話我想接返個仔(BB2個 ...

Crazy

男爵府

回覆樓主

一定要備案

男爵府

你99痴q線。
跟本把自已利益放左係bb利益前面。個b飲緊人奶架, 真係好自私。
最憎人夾硬搶b, 個b軟林林架, 受傷點算。
仲有佢當左自已係個b媽咪? 好離譜。
好采你姑9都剛生完知道你感受。男家人都幫你。否則可能 end up 要報警。
你99幫你湊b既? 佢直情當左自已係bb媽咪。

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主

老公發癲99發癲,好明顯係遺傳

Solarflare    發表於 18-7-23 09:42

複式洋房

回覆樓主:

離開,可能已經係你出路

別墅

回覆 Nicole-hui88 的帖子

99 成家人都要就佢,就算唔啱佢地平時都要話佢啱,可能驚佢發癲,(聽講佢激動會尖叫會打自己個頭同心口,又反鎖自己咁)又話者真係鍚佢縱容佢慣左就佢。99係大陸偷渡落來,一直都係家庭主婦,可能覺得自己好艱辛臭大D仔女。老公都一定有影響啦,由細到大都知佢媽係咁不過有讀過書知道係唔啱囉,要控制自己情緒㗎嘛。有時好小實無啦啦爆我都唔知佢做乜咁激動。

別墅

回覆 Solarflare 的帖子

平時媽咪同工人照顧B,我唔返工時都會幫手。好鍾意雌住啊B老公話佢地家人一定要見所以weekend都會帶B比佢地。。。

子爵府

回覆樓主

佢都痴線,咩叫點可以掉低佢個仔一個人喺街?佢個仔係Bb 嗎?咁大個人唔識返屋企嘅??
好彩99屋企仲有其他人咋,唔係驚佢仲癲

別墅

回覆 cometingliu 的帖子

都唔係㗎,係咁啱呢個姑奶自己身同感受咋。有好多時其他野佢地都好麻煩,一定幫自己個啊媽啦!!我又唔係想話我奶奶但佢搶我B我當時唔識反應,無同佢鬥搶,只解析比佢聽話唔洗擔心啊我會照顧得佢好好啊咁。如果有左呢次經驗佢搶我B我真係鬧佢,語氣加強話佢知我先係Bb個媽咪,唔該你放手唔好同我搶B!

子爵府

回覆樓主

你99簡直係個笑話⋯⋯
你抱走bb唔好再比個癲婆接觸 小心為上
至於個男人 如果佢時不時發癲發到難以控制
你都要諗定後路

別墅

回覆 little06 的帖子

咪係囉你個仔癲起上來我都驚佢打我(佢應該唔會,但癲起上來好難講)咁情況我梗係接返B,大家冷靜下先啦。我點會自己一個走唔理B啊!我老公冷靜左點都會返佢屋企交代下架啦。

別墅

回覆 mimi26 的帖子

我都唔想比佢掂。但係我面前佢平時係正常架。係我背後佢地家人面前就時不時發癲,有時好像要食藥。會大聲,自殘(我覺得只係扮野、如果真係有心自殘咁多年,應該死左或者好嚴重)但表面上看起來佢無野架。佢發完癲第二日就無野發生變返正常咁。我只係偷偷聽佢地家人對話先知呢D,無係我面前發生因為我地唔係一齊住。佢一癲個個要氹佢,包括我老公。佢永遠覺得自己無問題,應該咋死,癲,哭catch attention .

別墅

回覆 美之選468 的帖子

我成日係度唸,唉如果B大個D真係發生咩事B仲係咪判跟媽咪[img]blob:https://www.baby-kingdom.com/149f2e5c-b51b-42c1-aea5-11a73276bda1[/img]

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至