跳至
[澳洲] Perth 中醫

首頁

尾頁

大宅

各位,請問有無註Perth的中醫介紹,謝謝!

複式洋房

沙律 發表於 18-7-23 09:23

2016-2017期間我有睇過一位叫徐醫師,位置在Nedlands。
當時因為我有嚴重嘅皮膚問題,睇西醫就只會俾類固醇藥同類固醇藥膏,治標唔治本,所以就上網搵中醫。徐醫師幫我針灸加開中藥俾我返屋企煲,睇咗幾個月情況好轉左好多。

https://www.perthacupuncture.com/
可以上佢網頁睇下。

大宅

VivianBrodzy 發表於 18-7-24 12:35
2016-2017期間我有睇過一位叫徐醫師,位置在Nedlands。
當時因為我有嚴重嘅皮膚問題,睇西醫就只會俾類固 ...

謝謝

大宅

沙律 發表於 18-7-23 09:23

想知道下有無傳統煲中藥咯種中醫?好似呢度好多中醫其實都系針灸多,以前唐人街有個女醫生在“保健堂”幾好,最近重傷風去找她居然執粒佐

男爵府

回覆 baby_alpaca 的帖子

Willetton 有一個係用濃縮藥粉,蔡醫師 Shanna Cai,Facebook 找Harmonizing Clinic

大宅

LazyBug 發表於 18-8-23 20:38
回覆 baby_alpaca 的帖子

Willetton 有一個係用濃縮藥粉,蔡醫師 Shanna Cai,Facebook 找Harmonizing Cli ...

thank you!

複式洋房

baby_alpaca 發表於 18-8-8 14:24
想知道下有無傳統煲中藥咯種中醫?好似呢度好多中醫其實都系針灸多,以前唐人街有個女醫生在“保健堂”幾 ...

我果個Nedlands 徐醫師開給我的藥是中藥材料,要自行回家加水煲一個小時。不過前提不針灸的治療方式是否可行就不大清楚。

首頁

尾頁

跳至