興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

不是最新型號有推介?

翡翠宮

回覆樓主:

創新、多功能多嘢玩咪Android;簡單、唔想煩、保值:IPHONE。

禁止訪問

翡翠宮

alanyip902 發表於 18-7-24 13:39
一用左iphone就要不斷用落去架啦,因為好多野都係link左上apple

未必嘅,身邊都唔少人轉到,花啲時間、心機,不過好多人無啫。我自己用Android貪佢有雙卡、快充、多功能NFC及好多自主設定,好難用得落iphone……

複式洋房

不想煩就一定係用iPhone

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

ddgbk 發表於 18-7-31 07:02
不想煩就一定係用iPhone

why

珍珠宮

回覆樓主:

點解iphone會貴甘多

翡翠宮

Irene_Lo 發表於 18-7-31 08:14
點解iphone會貴甘多

品牌價值佔咗大半 ,我就唔為品牌價值埋單,只買平靚正嘅機。

珍珠宮

回覆樓主:

一直用android

子爵府

Irene_Lo 發表於 18-8-1 12:25
一直用android

雖然我係用android機,但係無可否認,用過iphone嘅人, 都返唔到轉頭 ,流暢度極高, 一部2016年出7 plus嘅流暢度,就等於現時 android頂級旗艦機嘅操控體驗,ios 安全性極高, 因為每個apps都係獨立運行,即是中咗毒都唔會影響到手機, 但android手機只要一中毒,就會將所有資料傳送俾黑客,安全性極低

大宅

好媽媽勳章

baby668 發表於 18-8-2 15:17

雖然我係用android機,但係無可否認,用過iphone嘅人, 都返唔 ...

同意。之前用Samsung,用耐左就變得慢,電好似倒水咁。轉了iphone 6plus至今,仍然非常暢順,返唔到轉頭了!

翡翠宮

annew1128 發表於 18-8-3 09:27
同意。之前用Samsung,用耐左就變得慢,電好似倒水咁。轉了iphone 6plus至今,仍然非常暢順,返唔到轉頭 ...

但三叔係最敗壞Android名聲,唔適合攞三叔代表android

翡翠宮

同意。之前用Samsung,用耐左就變得慢,電好似倒水咁。轉了iphone 6plus至今,仍然非常暢順,返唔到轉頭 ...

嚟緊蘋果繼續用最落後嘅科技嚟賺大錢,應及早跳出框框。

翡翠宮

回覆樓主:

反而應該買蘋果股票,因為佢可以用極低成本吸最多嘅錢。

子爵府

iPhone 6 Plus 係2014年嘅產品, 仲要係用 1G ram, 理論上 操作上你應該唔太暢順, 6S plus 用2G ram, 相對暢順好多, 至於7 Plus 係用3G ram, 2016年嘅產品流暢度同現時android頂級旗艦機一樣

子爵府

lyh80115 發表於 18-8-3 15:19
但三叔係最敗壞Android名聲,唔適合攞三叔代表android

咁又唔可以咁講, 目前全球手機銷量冠軍依然係 samsung, iphone最新銷量已經跌到第三, 華為成為全球手機銷量榜第二,反而真心奇怪

如果三星真係咁差,點會成為2018年銷量總冠軍, 唔好同我講話啲人唔識嘢, 每個用家都係精明, 三星係唯一一個匯豐銀行認可嘅安全android手機, 證明人哋係安全方面做咗一定功夫, 果啲國產垃圾偷資料國產手機點可以比

翡翠宮

baby668 發表於 18-8-3 17:54

咁又唔可以咁講, 目前全球手機銷量冠軍依然係 samsung, ipho ...

華為呀,多黑科技囉,二三千價位照落粒麒麟970,同Mate10及P20pro一樣;影相贏晒;5A充電又唔錯;買條線駁mon有PC MODE;GPU+CPU雙Turbo,再畀埋液冷都係2799人仔,食雞之選呀!

VIVO同OPPO最近出咗伸縮鏡頭,有apps偷影你會知道,因為會伸鏡頭,夠安全,唔講得笑呀!

子爵府

lyh80115 發表於 18-8-3 19:04

華為呀,多黑科技囉,二三千價位照落粒麒麟970,同Mate10及 ...

講起Vivo 真心覺得大陸機超級騎呢, 香港頂級版竟然冇NFC, 真心覺得國產幾冇誠意, 而且前置鏡頭 每次拍照要自動伸上嚟, 正常人都會覺得一年之後 隨時會壞

至於華為冇錯係有好多黑科技,就係黑心科技, 美國官方official公佈,証明華為會手機會在用戶不知情之下傳送資料返大陸, 當然你可以話 中美貿易戰 美國佬要抹黑中國, 但可以肯定一樣嘢就係,如果唔係真有其事,美國唔會official公佈, 所以呢個就係我一直唔揀國產機嘅重要原因

反而台灣htc同華碩,從來冇人講過會偷偷傳送資料去台灣

翡翠宮

baby668 發表於 18-8-4 10:28

講起Vivo 真心覺得大陸機超級騎呢, 香港頂級版竟然冇NFC, ...

求祈啦,正如話iphone會傳資料去美國,果粉一樣會買,呢樣都唔係我選擇嘅重點。

無NFC嘅機我都唔鍾意 ,如果OPPO Find X有NFC我有機會買,可惜無就唔考慮lu。如果升降壞咪可以乘機換機囉,我都不知幾想自己部機壞

子爵府

lyh80115 發表於 18-8-4 10:35

求祈啦,正如話iphone會傳資料去美國,果粉一樣會買,呢樣 ...

咁又唔係咁講喎, 如果iphone真係傳送資料到美國政府, 乜你認為中國政府會唔出聲咩, 知唔知iphone係中國嘅銷路有幾大, 以中國政府慣常做法, 如果肯定 iphone會傳送資料到美國政府, 中國政府絕對百分百會干預

首頁

尾頁

跳至