夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 green1apple 的帖子

我啲小朋友好細㗎咋全部under十歲 / 我係ftm, 有做part time但係人工低所以一定唔夠錢照顧咁多個! 就係因為呢個原因所以而家keep住喺度離婚又唔係,唔離婚又唔得。又接受唔到再同佢一齊!!!c6對小朋友ok…. 唔係好loving 嗰種。但算盡責 所以而家唯有做住掛名夫妻先,分房訓,等小朋友大啲先算,真係唔得就唯有離婚但係如果離婚,係會擔心佢唔畀錢所以一定要畀番嘅撫養權佢 ,我保留探訪權.... 但我又唔知我自己可唔可以忍受到骨肉分離嗰種痛! 一諗到唔係我做錯事但係令到我冇得陪仔女長大我就好心痛

大宅

回覆 jodyfan 的帖子

我知道未必有得瞓所以企咗喺度

大宅

回覆 bubujoey 的帖子

唔係囉佢冇咁感性呀!係條女捉佢影婚紗相又話想睇佢嘅婚紗相所以佢先拎出嚟

大宅

回覆 mini1204 的帖子

而家kick 住喺度離婚又唔係,唔離婚又唔得

複式洋房

完全理解!JM冷靜,想清楚再行

民房

回覆 yltung 的帖子

好明白你的困境與無奈,打算走掛名這一步,多半是考慮子女利益及自身經濟能力,不得已而爲之。但掛名狀態好難持續,對方遲些可能愈加惡劣,對自己的長遠將來都未算好的安排。分開非小事,對自己、對子女影響都大,不要急着做決定、慢慢想清楚未來點行再動。

無論最後如何決定,一定要保持足夠經濟能力或來源,給自己及子女最大保障,做FTM等於把未來押在對方身上,一旦所託非人自己就陷入被動。婚姻走到一定階段,錢比人、比感情更可靠,經歷過的才會明白。

別墅

yltung 發表於 19-1-21 23:38
回覆 mini1204 的帖子

而家kick 住喺度離婚又唔係,唔離婚又唔得

其實真係好似樓上jm咁講,等條女迫婚佢就會離婚,某程度上你都係隨時被趕走個個,主導權係佢度。

不如趁呢段時間裝備好自己先,如果佢會俾家用就盡攞,樓股票個d有冇?雖然知道你好難受,但扮溫柔都要,始終你手上有4個仔女,唔好俾佢趕你走先,佢依家擺明食住你,加油!

大宅

回覆 givemecourage 的帖子

依家唯有盡量攞錢,佢冇乜資產所以唯有行掛名這一歩

大宅

回覆 anna_ls 的帖子

佢冇樓冇股票,不過應該短期內都唔會丁走我!我一早同佢講左如果佢可以一筆過俾錢我,我可以即走!佢應該唔會同條女結婚,如果佢想結婚除非俾錢埋單,如果唔係佢都唔使諗!

別墅

yltung 發表於 19-1-31 11:14

佢冇樓冇股票,不過應該短期內都唔會丁走我!我一早同佢講左如果佢可以一筆過俾錢我 ...

其實佢有冇得唔俾錢你趕你走?就算個官判咗仔女俾你佢可以走數?

你覺得佢係唔太愛條女定寧願要錢先唔同你離婚?

大宅

我都驚佢走數; 所以先唔離婚! 佢一路都冇話過要離婚; 一路都行瞞住我但有同出面嗰件有斷絲蓮;比我發現就扮死狗,跟住就恐嚇話個個男人都滾㗎啦⋯⋯你搵過下一個都係一樣,又話點玩都好屋企都係第一,唔會唔理屋企!見呃我唔到,就想我隻眼開隻眼閉!連佢阿媽都加把口話有攞錢返嚟就算啦⋯⋯我依家睬佢都傻,企硬掛名!唔得就離婚!但你要諗辦法點拿錢!

我覺得佢唔係咁鍾意條女囉!因為條女實在太cheap!! 影晒裸照大特寫比佢! 如果佢敢娶; 我實同佢Dfriend 開心share 祝賀佢新婚之喜!全世界都睇過佢條女全相,佢都娶我真係要頒個英勇大獎俾佢囉⋯⋯呢啲一定係真愛!我一定會成全佢!

伯爵府

虎到金來勳章

yltung 發表於 19-2-1 01:43

我都驚佢走數; 所以先唔離婚! 佢一路都冇話過要離婚; 一路都行瞞住我但有同出面嗰件 ...

而家d女人真係好cheap,咁鍾意打開個大脾任影唔嬲,仲要驚死d男人唔夠痕,狂影狂sent比人,真係唔做雞哂唒。

首頁

尾頁

跳至