想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

上年個女24週去左天父爸爸度。一直想追返個女返黎 有做運動 蒸身 食葉酸 暈體溫 睇中醫試左4個月都未有 。想請問一下大家 我係咪去婦科做下檢查好?甘同醫生講做咩檢查?

大宅

mentcheng 發表於 18-7-23 12:11
上年個女24週去左天父爸爸度。一直想追返個女返黎 有做運動 蒸身 食葉酸 暈體溫 睇中醫試左4個月都未有 。 ...

我剛剛3月仔仔因染色體異常20W引產,我去睇婦科同醫生講做檢查,佢會幫你做陰超

別墅

上年個女24週去左天父爸爸度。一直想追返個女返黎 有做運動 蒸身 食葉酸 暈體溫 睇中醫試左4個月都未有 。 ...

樓主,我舊年同你差唔多時間冇左第一個寶貝,今年佢返黎搵返我。唔好放棄,唔好氣餒,中西醫兩邊睇,相信自己、相信Bb會返黎搵返你!西醫check下排卵同黃體正唔正常

禁止訪問

2018復活節勳章

別墅

另外我手術後即睇中醫,中醫係專睇生BB既,如果你之前係自然懷孕,可能只係身體未ready好,加油,希望你明年做到豬媽媽

別墅

lovebb2018 發表於 18-7-24 12:36
另外我手術後即睇中醫,中醫係專睇生BB既,如果你之前係自然懷孕,可能只係身體未ready好,加油,希望你明 ...

請問有冇介紹

別墅

lovebb2018 發表於 18-7-24 10:14
樓主,我舊年同你差唔多時間冇左第一個寶貝,今年佢返黎搵返我。唔好放棄,唔好氣餒,中西醫兩邊睇,相信 ...

恭喜您 我吾放棄嫁

別墅

mentcheng 發表於 18-7-24 13:14
請問有冇介紹

我係石硤尾睇,個中醫好多人睇生BB同埋濕疹,但等得耐,我手術後一星期由天水圍出石硤尾睇兩三次,之後身體好d,佢就叫我一星期睇一次。到有左,我都keep住睇到12W,跟住佢話穩定左唔使再睇,叫我30W再返去。如果你有興趣,我PM你再講

複式洋房

我個女都在24周去左天家,但我個女唔係引產走,係在醫院的不妥善的處理下走左。

我覺得你好大勇氣再要,我仲驚緊。

複式洋房

lovebb2018 發表於 18-7-24 13:18
我係石硤尾睇,個中醫好多人睇生BB同埋濕疹,但等得耐,我手術後一星期由天水圍出石硤尾睇兩三次,之後身 ...

Hello。想問石硤尾地址,謝謝。

別墅

ccbearcc 發表於 18-7-24 13:24
我個女都在24周去左天家,但我個女唔係引產走,係在醫院的不妥善的處理下走左。

我覺得你好大勇氣再要, ...

我個女因為基因有問題 。我抑鬱左3-4個月 係用好大決心先準備再出發。呢條路好傷心難過 幸運有老公支持

複式洋房

舊年尾有留意到你個帖,因為我個胎都驗出染色體有問題,掙扎過最後年頭引產,三個月內兩次刮宮,大姨媽終於五月到訪,六月頭交功課一次,今日大概七週。

只想分享心態好重要,因為我高齡又有多囊,所以自己好清楚,根本無本錢同多餘時間比我去傷心,大姨媽一到我就約IVF醫生再傾,同時間自己堅持用CB哈哈笑隔個星期測排卵,明知對週期唔準嘅我無用,但我就系唔甘心,同自己講點都要盡力把握每個僅有渺茫機會。慶幸地,糸IVF開始之前就BINGO

JM你有過BB,証明身體應該無大問題,要再懷上只是時間上問題。過去嘅唔好再多諗,調整好自己各方面,揾唔揾醫生幫手都好,一定要比信念自己同老公,堅持就總會有希望,BB一定會好返黎你身邊。祝福

別墅

我都上年小過,you are not alone.
就算曾經自然懷孕,過了大半年都無聲氣,係時候問婦科醫生,佢會建議你check:
1. 輸卵管
2 黃體酮,內膜
3 卵巢有幾老,卵巢年齡可大過或細過你年齡
4 你老公的軍隊

找出問題根源才再補乜補物,之後把以上結果話畀中醫知都唔遲
加油。

大宅

回覆樓主

我都係過來人,傷心過後再重新出發,而家你要放鬆心情,人開心啲至易有BB,BB一定會返嚟搵你㗎,祝福你

別墅

我係石硤尾睇,個中醫好多人睇生BB同埋濕疹,但等得耐,我手術後一星期由天水圍出石硤尾睇兩三次,之後身 ...

希望你能夠介紹你的中醫給我,我剛流產,好希望調理身體再出發

大宅

請問可以pm 中醫資料嗎?

別墅

麻煩你可否pm我中醫資料
謝謝

別墅

可以pm我邊個中醫嗎?我都想調理,謝謝

大宅

lovebb2018 發表於 18-7-24 12:36
另外我手術後即睇中醫,中醫係專睇生BB既,如果你之前係自然懷孕,可能只係身體未ready好,加油,希望你明 ...

請問可以pm 中醫嗎? thx

別墅

可以pm 中醫嗎? thanks.

首頁

尾頁

跳至