你地有無妊娠紋生左上頸?

efren
|
我發現有左之後頸紋嚴重左一萬倍,以前真係好淺少少紋,而家圍住條頸啲頸紋到嚇親自己,每次照鏡都想喊你地係味甘?
妊娠紋生左上頸?

felixsky
|
我條頸都有呀⋯⋯紅哂,不過應該唔係妊娠紋,可能係黑色素積聚左姐。希望生完會散返啦
efren
|
felixsky 發表於 18-7-23 12:29
我條頸都有呀⋯⋯紅哂,不過應該唔係妊娠紋,可能係黑色素積聚左姐。希望生完會散返啦
...

黑色素都會爆紋?
felixsky
|
efren 發表於 18-7-23 12:37
黑色素都會爆紋?

我都唔知呀⋯⋯不過真係多左好多頸紋好肉酸
efren
|
felixsky 發表於 18-7-23 12:39
我都唔知呀⋯⋯不過真係多左好多頸紋好肉酸

唔知點見人希望會淡啦生完
haha748494
|
妊娠紋唔系生系肚咩?我可能無注意到。
bbbbb001
|
efren 發表於 18-7-23 12:49
係 唔知點見人希望會淡啦生完

色素沈澱呀
生完會退番哂
hamsterma
|
efren 發表於 18-7-23 12:18
我發現有左之後頸紋嚴重左一萬倍,以前真係好淺少少紋,而家圍住條頸啲頸紋到嚇親自己,每次照鏡都想喊:pit ...

咁又無,但係當時個胸爆紋
Stripyyy
|
搽紋我會用bio-oil黎搽,但原來佢唔止可以搽妊娠紋,咩紋都得,頸紋都得
efren
|
bbbbb001 發表於 18-7-24 19:07
色素沈澱呀
生完會退番哂

點解色素會去左頸既?
efren
|
Stripyyy 發表於 18-7-30 13:08
搽紋我會用bio-oil黎搽,但原來佢唔止可以搽妊娠紋,咩紋都得,頸紋都得

Bio oil 岩岩新聞話有致敏成份,會愈搽愈痕,唔好用呀
efren
|
hamsterma 發表於 18-7-24 22:54
咁又無,但係當時個胸爆紋

生完有無退返?大約幾多個月開始爆?
BbKanJan18
|
我隔拉底有(emoji),好似老泥甘有幾條深色紋,洗唔甩。。
yimfion0126
|
efren 發表於 18-7-30 13:12
Bio oil 岩岩新聞話有致敏成份,會愈搽愈痕,唔好用呀

係唔係世界綠色組織嗰個? 佢話十枝都通過晒,但冇開名邊2枝冇咁好,我都想知係邊兩枝。
efren
|
yimfion0126 發表於 18-7-30 13:34
係唔係世界綠色組織嗰個? 佢話十枝都通過晒,但冇開名邊2枝冇咁好,我都想知係邊兩枝。
...

https://topick.hket.com/article/2125446/妊娠油愈搽愈痕3款含致敏成份%E3%80%801款含維他命A可致畸胎
efren
|
BbKanJan18 發表於 18-7-30 13:28
我隔拉底有(emoji),好似老泥甘有幾條深色紋,洗唔甩。。

除左條頸爆紋,我加拿大同你一樣,黑左一pat野
kwongwwm
|
yimfion0126 發表於 18-7-30 13:34
...

開晒名喇,等我仲用左bio oil 成7個月(emoji)(emoji)(emoji)

efren
|
kwongwwm 發表於 18-7-30 14:13

開晒名喇,等我仲用左bio oil 成7個月(emoji)(emoji)(emoj ...

你有無愈來愈痕?
kwongwwm
|
efren 發表於 18-7-30 14:19
你有無愈來愈痕?

禁又無wor
applejuicymama
|
我前兩胎都係用bio-oil都冇事, 我覺得幾好用...新聞話用得太多先有影響姐