美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

有沒有好用過Bicelle B5 Gell 推介? many thanks

複式洋房

Bicelle B5 完全吾好用

番茄仔    發表於 18-7-24 22:55

侯爵府

回覆 ssaaii_88 的帖子

phyto-C B5 gel

大宅

回覆 anma 的帖子

我都係用尼隻, 但係點解塊面好似"猛住猛住", 我搽完B5已經再搽VALMONT AWF 2號CREAM. 之前未用佢只搽CREAM都無.

大宅

回覆樓主

而家用purphyto vitamin B3 gel(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)保濕+美白

子爵府

回覆樓主:

Cosmetic Skin Solutions

男爵府

duckmouth 發表於 18-7-23 13:47
有沒有好用過Bicelle B5 Gell 推介? many thanks

Bicelle好用呀
早幾日萬0仲特價$199枝

子爵府

回覆 ssaaii_88 的帖子

我又ok wor, haha

子爵府

回覆 michellechiu02 的帖子

因人不在HK ar 購入好煩.....所以想其他牌代替 T_T

子爵府

ssaaii_88 發表於 18-7-23 14:54
Bicelle B5 完全吾好用

me too,我用唔到呢個牌子,只係覺得有層野,唔覺吸收。

侯爵府

回覆 KEROROBB 的帖子

猛猛緊先正常, 用之前先搽serum, b5 jet 將 先前搽既 serum 保存係皮膚內唔會流失, 幫助吸收, 用b5 後要搽cream 或保濕lotion

大宅

回覆 anma 的帖子

終於有人解答到我, 等我仲以為因為乾而"猛住", THANKS.

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

anma 發表於 18-7-24 08:27
回覆 KEROROBB 的帖子

猛猛緊先正常, 用之前先搽serum, b5 jet 將 先前搽既 serum 保存係皮膚內唔會流失, ...

請教下點解猛猛緊先正常??唔係乾先猛的嗎?? 甘係猛住好定保濕到唔猛呢??

侯爵府

回覆 ikokam 的帖子

佢係大份子量抓水劑, 只搽佢猛猛緊係正常, 佢係俾做完 laser打斑後保護受損皮膚用, 都可加落lotion或cream 用冇咁乾, 一般日常護理皮膚唔需要用佢。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

anma 發表於 18-7-24 16:42
回覆 ikokam 的帖子

佢係大份子量抓水劑, 只搽佢猛猛緊係正常, 佢係俾做完 laser打斑後保護受損皮膚用, 都 ...
明白,多謝解答

男爵府

Bicelle用過,覺得油
用過其他牌子b5,最終都用番skin ceutical b5

伯爵府

Bicelle用左幾枝,好似無乜料到

男爵府

畀面勳章

回覆樓主

用過3個牌子,Bicelle唔好用,Ordinary仲好過佢,不過最好用都係phyto c!
願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

大宅

2018母親節勳章 2018復活節勳章

回覆 anma 的帖子

如果我用薏仁保濕gel,再用b5 gel係咪可以好鎖水啦咁?唔該唔該

首頁

尾頁

跳至