自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

暫時都仲未想轉會

男爵府

靚豬媽 發表於 18-7-23 14:04
用咗 iphone 5 好幾年,舊年手多更新 ios 後極後悔,更完覺得部機好慢,想換手機。
請問轉投 android 懷抱 ...

iPhone 用左返晤到(emoji)頭

侯爵府

回覆樓主

iphone死忠
由一開始用smartphone就係用水果
老公中途過檔水果後都翻唔到轉頭

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

用左iphone 好多年, 吾會轉

侯爵府

第一部smart phone係ip4S,宜家用緊第二部ip6,下次apple出新機我會換。舊公司work phone出過部samsung 俾我難用到爆,舊電又好快熱。宜家公司大藍籌金融機構work phone都係iphone,唔會轉用android機啦,iphone係俾懶人用既啱我

大宅

靚豬媽 發表於 18-7-23 14:04
用咗 iphone 5 好幾年,舊年手多更新 ios 後極後悔,更完覺得部機好慢,想換手機。
請問轉投 android 懷抱 ...
試過IPHONE 壞左中間用左一陣ANDROID頂住先,但係都係頂唔住,都係要用返IPHONE

大宅

回覆樓主

我唔會轉,用左iOS 返唔到轉頭,成家用埋iCloud family 行事曆同文件,無得輸,全家靠晒佢 最重要係行得好順,搖控仔女做野一流:mother:

公爵府

親子王國15週年勳章

wcpcelia 發表於 18-7-23 15:01
我知有人用開IPHONE多年, 暫時都唔會考慮轉ANDROID機

我係其中一個,對住android 火都嚟埋,變咗嚴重智障

wcpcelia    發表於 18-7-24 09:29

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

回覆樓主

由ip3用到而家,鐵粉
The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

男爵府

回覆樓主

之前一直用android, 今年轉ip8, 好難適應,成日唔知d野download 左去邊,又冇得用電腦開電話的file, 亦冇得用sd卡,輸入法唔好用,screen cap 唔好用,share whatsapp message 要禁好多個制, screen mirroring 唔識用。

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

flyinsky 發表於 18-7-23 21:21
小米就唔好啦,我個fd都算慳,當年都由小米跳iphone,因為小米用一年就會好慢,iphone正常用,唔用到無晒位 ...

原來咁呀,這樣的話我都係繼續 阿鳳,係其他地方慳,謝謝你告訴我

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

VLT 發表於 18-7-24 00:12
我唔會轉,用左iOS 返唔到轉頭,成家用埋iCloud family 行事曆同文件,無得輸,全家靠晒佢 最重要 ...

請問點樣遙控法?我家都係行 ios,但聽你分享我發現好像未用盡它的功能

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

我唔會轉,因為用慣左,我覺得好易用又簡便

伯爵府

回覆樓主

吾會轉 就係鐘意iphone簡單,安全,啱哂我呢d 選擇困難症吾駛心多

男爵府

回覆樓主

太習慣,轉不了

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

我之前用iPhone之後轉Android.跟住再轉返iPhone.亦決定以後只買iPhone。

侯爵府

回覆樓主

Android 機最大問題係好快就慢
我用iPhone 盡可能都唔更新

公爵府

天大地大 發表於 18-7-23 17:27
應該唔會,反而想連手提電腦都轉Mac

Windows 轉mac ⋯呢層我就冇勇氣轉
1. 投資好大,software 要買過曬;
2. 連Apple shop 啲職員都講,ms office 嘅word同excel 啲format /layout 同windows 版本可能唔同,有需要執,因為我啲親朋戚友同事全部用windows,所以先遲遲未轉。

但係佢地handoff真係好正!

大宅

greenpea 發表於 18-7-24 06:54
請問點樣遙控法?我家都係行 ios,但聽你分享我發現好像未用盡它的功能
...

都係叫佢地溫書啫!日曆就方便爸爸接送同小朋友睇時間表! 有時問起功課就係街都答到佢咁

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

大笨鐘 發表於 18-7-23 14:58
iPhone 5 都停咗產,無論用咩機,想 keep 返速度就要換機,android 換機更密!

極同意
我係 ip5 —> note 2 —> note 4 —> ip8
無論邊部都係兩年倒就要換,如果唔係會用到著火
大事化小, 小事化毛.........

首頁

尾頁

跳至