自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

靚豬媽 發表於 18-7-23 14:04
用咗 iphone 5 好幾年,舊年手多更新 ios 後極後悔,更完覺得部機好慢,想換手機。
請問轉投 android 懷抱 ...

我同事買Mate10俾用開iphone嘅老婆,已經話唔會用番iphone,影相靚好多,充電快好多,功能多好多,手機nfc當深圳通用,存取八達通。有無睇過VIVO、Oppo啲新機?全屏幕+隱藏鏡頭,靚仔到爆,iphone外型薯、又貴、功能又被吊打。 及早玩慣番android,你會多番好多選擇,唔洗困死喺框框,嚟緊最新科技會喺Android出現,iphone近年都唔係喬布斯嘅創新領跑。

翡翠宮

黑白豬 發表於 18-7-23 16:34
我同你一樣,我係iphone 3開始用,依家用到x,我媽用三叔叫我搞,我又係搞到我著火,都唔知點搞,最後佢叫 ...

好多人覺得Android唔好用,最大敗筆係盲目走去買三叔,用二三千以為自己買咗中階機,實質係三叔畀粒低階CPU你,梗係唔好用啦!啲人又唔去了解先買,只識睇型號同信sell屎

翡翠宮

芒果米池 發表於 18-7-23 17:28

講真,買部機反黎真係唔想研究咁多,咩輸入法、語音等,用 ...

建議你老公試下訊飛輸入法,我都係用華為機。轉任何機都可以裝番呢個輸入法,就無適應問題。不過佢無倉頡架,可以語音、手寫、筆劃、拼音。

翡翠宮

hot_babe 發表於 18-7-23 15:36
iPhone 4 到而家
唔轉因為iPhone 影自己靚

iphone出名自拍醜樣過真人喎 ,多味精梗係Oppo、美圖嗰啲牌子

翡翠宮

sze811 發表於 18-7-23 22:04
我正正係轉離轉去最終要用返iphone先平識到我怒火,5s->htc->ip6s->samsung->ip8

用部samsung用到我發憫

下次玩下大陸機,近期華為、Oppo、Vivo、Oneplus比三星出色,所以内地三星市佔率好低,比以上幾個品牌打殘。我用咗大半年華為覺得幾有質素。

翡翠宮

sze811 發表於 18-7-23 22:04
我正正係轉離轉去最終要用返iphone先平識到我怒火,5s->htc->ip6s->samsung->ip8

用部samsung用到我發憫

Vivo開始有行貨呀,真全屏,屏下指紋,隱藏前鏡,HIFI音效,多啲新嘢玩下,唔洗同人撞晒機咁悶。
http://www.vivo.com/hk/zh/products/nex

Samsung用過邊部先?佢啲中階機三四千蚊,鍾意用埋啲過氣CPU掠水,好易中伏。我見好多人買機唔睇CPU,高價買埋啲cheap機,其實而家啲手機等同係微型電腦,買電腦都識揀i5、i7CPU啦!

首頁

尾頁

跳至