大家點睇紋身?

Grid
|

身邊好少人有紋身,有紋身的年青時都做過所謂的廢青、壞學生多,當然不能講全部紋身人都壞;到老左會唔會後悔紋左d圖案在身上呢?就算洗完都有痕跡,如將來皮膚鬆弛點算呢?

麟媽媽
|
我身邊都冇乜人紋身,除左鬼佬妹夫手臂有紋,係佢年青時紋的,但佢都叫佢個女唔好紋身,做父母的總係雙重標準。
nainaitze
|
麟媽媽 發表於 18-7-23 15:08
我身邊都冇乜人紋身,除左鬼佬妹夫手臂有紋,係佢年青時紋的,但佢都叫佢個女唔好紋身,做父母的總係雙重標 ...

笑咗,有時做父母嘅真係好雙重標準
Jane1983
|
我做facial果度,有d後生女去洗紋身,雖然話搽晒麻醉膏,都好痛ga。咪搞啦!
rachel0316
|
其實外國好興紋身
尤其澳洲

人地鐘意
我又無咩所謂
自己就唔會紋
最怕痛
tttt709394
|

我身邊有人紋身,都係有為青年,紋小清新圖案。
大家點睇?
UmeFuto
|
我身邊都冇乜人紋身,除左鬼佬妹夫手臂有紋,係佢年青時紋的,但佢都叫佢個女唔好紋身,做父母的總係雙重標 ...

或者佢自己已經好後悔當年去紋身,所以先同仔女講唔好紋
wcpcelia
|
自己無紋...

但如果型仔型女去紋, 圖形唔洗浮誇, 其實我覺得都好睇的
激烈的海狗
|
Grid 發表於 18-7-23 15:03
身邊好少人有紋身,有紋身的年青時都做過所謂的廢青、壞學生多,當然不能;到老左會唔會後悔紋左d圖案在身 ...

我認我傳統,紋身我個人睇法唔係咁好,尤其做咗人呀媽。
Pollyowen
|
我一直都唔鍾意人紋身, 感覺似壞同惡人咁, 但自從睇多左韓國男團, 佢地有部分人會紋身, 所以依家又開始接受到, 只要個範圍唔係好大果種
BGCOME08
|
冇乜點睇,响外國見慣,响街見到有紋嘅人,多會睇吓個tattoo靚定唔靚?而唔會諗人係壞定廢?

我自己有一個,老公都有,小數親戚有,唔少同事有,老細又有。所以我都睇到冇乜感覺。
言多必失
|
我有兩個紋身,仲要當眼處。
有要求阿仔唔好立亂紋身,
諗清楚先好紋。
當年我係唔識諗。
mercurycc
|
身邊好多人紋身,有幾個身高要職,
年青媽咪都幾個,又覺得無咩問題佢地喜歡就得,
有d圖案真係紋得好靚。
時代唔同係街都見好多人紋身更家好普通。
newcook
|
聽聞D顏料對身體有害......
野原美冴
|
紋身d圖案只係好睇一陣,過幾年就褪色,而且圖案不合時會變得老土望見都眼冤。
mercurycc
|
tttt709394 發表於 18-7-23 15:16
我身邊有人紋身,都係有為青年,紋小清新圖案。
大家點睇?
自己只會留意圖案靚唔靚,無咩其他感覺。
大檸樂
|
食煙嘅,都唔想小朋友食煙.
爛賭嘅都唔想小朋友爛賭.
peonica
|
又唔太介意人地紋,但自己就唔會紋,紋身跟一世就一定唔洗預我,一定會好快睇厭圖案後悔。
tictactoe
|
大檸樂 發表於 18-7-23 15:36
食煙嘅,都唔想小朋友食煙.
爛賭嘅都唔想小朋友爛賭.

D媽媽自己15歲拍拖, 但又想個囡18歲先拍拖。
子女見父母食煙, 紋身, 只會有樣學樣

kolher
|
以前好介意,現在覺得纹身不一定係壞人。所以冇乜所謂。但如果後生仔紋要想清楚,例如考唔到紀律部隊。