1-3歲

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

Poo得好勳章 笑得好勳章

好明白,我女13個月但有時會晚上咁喊, 叫唔醒的。攪到我同老公唔夠瞓會燥底。我試過比保嬰X 同7星茶飲左好D。同埋晚上唔好玩太high,一玩過捉E因又會咁晚上喊。同要有少少光比佢都有改善。

子爵府

1447621 發表於 18-7-23 15:11
我個仔出世到衣家晚晚兩點幾三點就係咁喪喊,唔肯張開眼,好似好驚咁,喊成半至一個鐘,從未試過一晚訓天光 ...

我仔嗰時都係,一擺喺佢去大人床立即收聲唔喊

男爵府

晚晚咁樣真似會搞到崩潰
你個小朋友係自已訓定係同你地同床訓?
我仔只有同我地同床佢先會訓得好。
不過佢都係2歲前不斷午夜驚醒。搞到我長期唔夠訓。
真係諗起都得人驚

洋房

Solarflare 發表於 18-7-26 21:17
晚晚咁樣真似會搞到崩潰
你個小朋友係自已訓定係同你地同床訓?
我仔只有同我地同床佢先會訓得好。

佢一向都自己訓 bb 床 係我地床旁邊

洋房

hotarufuu 發表於 18-7-26 17:33
好明白,我女13個月但有時會晚上咁喊, 叫唔醒的。攪到我同老公唔夠瞓會燥底。我試過比保嬰X 同7星茶飲左好D ...

係呀,開燈訓又試過,比咩茶咩丸果 d 又試過,訓前查油又有,差唔多所有方法都試晒但都係咁,同埋我都成日同佢玩捉追來追去果 d ,佢玩到狂尖叫,果晚佢就喊得特別勁

大宅

1447621 發表於 18-7-26 21:48
係呀,開燈訓又試過,比咩茶咩丸果 d 又試過,訓前查油又有,差唔多所有方法都試晒但都係咁,同埋我都成日 ...

一直無睇過其他?
有無燒份野睇下有無好的?
無理由長期禁樣喊法

男爵府

1447621 發表於 18-7-26 21:48
係呀,開燈訓又試過,比咩茶咩丸果 d 又試過,訓前查油又有,差唔多所有方法都試晒但都係咁,同埋我都成日 ...

之前聽姑娘教落。
訓前1-2小時禁止玩得太high.
因為會產生過多既腎上腺素令佢訓得唔好。
訓前按排下讀圖書砌圖果啲都ok.
有冇試過放佢係大人床訓?

大宅

1447621 發表於 18-7-23 16:50
佢訓覺前差不多十點飲六安,通常到一點幾兩點又要飲一餐,跟住兩點幾三點又喊,唔會係肚餓,真係諗唔到咩 ...

長期落去你同仔仔都好辛苦10點訓,1-2點又醒飲奶,2-3點又喊醒。

其實你仔仔有無試過1-2點個轉唔比奶?幾點食晚飯再10點飲奶?有時bb仔會唔知飽,同埋大大下夜晚器官要休息,唔應該再運作,好似大人食得飽都會訓得唔好。戒左夜奶自然會唔喊一覺訓天光。

我b 8-9點食完粥仔,10:30左右上床,6點先再醒飲奶。7-8個月時我係臨訓前有再比奶,但佢就晚晚2-3點醒,又係搞到晚晚無搞好訓。上網睇話太飽都會半夜驚醒,咁我就試下無餵睡前奶,一開頭有啲辛苦,因為bb平時係靠飲奶訓,所以會狂喊,狂扭,喊到好慘,換唔到氣咁,但佢喊睡竟然一覺訓到6點。到依家訓前唔會喊,又可以訓到6點。間中會半夜醒,但通常靠抱抱都可以訓返

洋房

Ember 發表於 18-7-27 06:51
長期落去你同仔仔都好辛苦10點訓,1-2點又醒飲奶,2-3點又喊醒。

其實你仔仔有無試過1-2點個轉唔比奶?幾 ...

佢七點食晚餐,十點零飲奶覺覺,如淩晨唔比奶奶佢又係狂喊唔肯停,喊到比奶為止,因為怕嘈醒家姐又唔可以比佢係咁喊

因家姐同我一齊訓大人床所以冇比細佬要自己訓 bb 床

大宅

我囡囡都係咁近呢2個月開始飲余X生七星茶,覺得好似好左少少

大宅

回覆樓主:

係咪嚇親牙? 如果係既話,真係會晚晚喊吾停伽
,你嘗試叫醒佢,之後哄吓佢抱吓佢,佢訓番先放落床,。

首頁

尾頁

跳至