入院塞藥藥流,幾時有反應?

一粒星
|

我今朝11:15am係醫院塞左一次藥,到而家冇乜反應,有少少燒,但又無流血,冇乜點肚痛,又冇排組織,大家幾時有反應?幾時有血?幾時排到?排得清嗎?
musiccisum
|
一粒星 發表於 18-7-23 15:55
我今朝11:15am係醫院塞左一次藥,到而家冇乜反應,有少少燒,但又無流血,冇乜點肚痛,又冇排組織,大家幾 ...

人人唔同的,有啲要塞幾次
一粒星
|
musiccisum 發表於 18-7-23 16:06

人人唔同的,有啲要塞幾次
醫生凈係話排晤到要刮宮,冇得再塞藥
hamsterma
|
我今朝11:15am係醫院塞左一次藥,到而家冇乜反應,有少少燒,但又無流血,冇乜點肚痛,又冇排組織,大家幾 ...

黎d睇個人嘅,一d人快,一d慢嘅
一粒星
|
hamsterma 發表於 18-7-23 16:56
黎d睇個人嘅,一d人快,一d慢嘅
我怕要刮宮
musiccisum
|
一粒星 發表於 18-7-23 16:37
醫生凈係話排晤到要刮宮,冇得再塞藥

等多一陣,有時會耐啲
我要做媽媽
|
真係睇個人架,可能遲小小有反應喇,再等等
一粒星
|
musiccisum 發表於 18-7-23 17:19
等多一陣,有時會耐啲
好,謝
一粒星
|
我要做媽媽 發表於 18-7-23 17:20
真係睇個人架,可能遲小小有反應喇,再等等
謝謝你
musiccisum
|
一粒星 發表於 18-7-23 17:35
好,謝

加油呀
一粒星
|
musiccisum 發表於 18-7-23 18:38
加油呀
好多人都話勁痛,但我冇,我真怕要刮宮
Chantsz
|

你是否第一次,同埋我聽醫生講12-14w的會耐一點時間才排到。我年頭試過塞藥,要完晒一個療程,仲要等左(痛左)一個晚上,第二朝早起來就排到。我全日就係瞓係到,記得果時我坐係到十幾分鐘先有感覺開始排,你試下坐身起會唔會好一點。
放鬆心情,辛苦妳了
Chantsz
|
一粒星 發表於 18-7-23 19:07
好多人都話勁痛,但我冇,我真怕要刮宮

無痛,即係藥力未發揮出來啊

刮宮不用怕,因為一點都不痛,因為全身麻醉瞓醒就已經搞掂。
我因塞藥後唔清發炎,最後都要刮。無事既現在已經有返7w啦
一粒星
|
Chantsz 發表於 18-7-23 19:09
你是否第一次,同埋我聽醫生講12-14w的會耐一點時間才排到。我年頭試過塞藥,要完晒一個療程,仲要等左( ...
係,第一次,其實八周已無心跳,無血無痛,等了一星期完全無動靜自然排出,今日九周多先入院塞藥,剛有少少流血,但唔多,但一直唔多痛,醫生話應該會痛⋯⋯令自宮收縮才能排出,我高齡了,第一懷孕就小產
grapevicky
|
我果時係18點塞完藥22點到開始痛,仲越黎越痛,到第2朝開始流血,仲血崩,頭暈同痛到不得了,直至有舊大嘅野流左出黎先無再血崩。(但呢舊唔係組織)。直至第3日,有舊白白地紅紅地嘅組織流左出黎。
一粒星
|
Chantsz 發表於 18-7-23 19:17
無痛,即係藥力未發揮出來啊

刮宮不用怕,因為一點都不痛,因為全身麻醉瞓醒就已經搞掂。
恭喜你,希望你順順利利,醫生護士話刮宮好傷子宮,我高齡了,我怕刮宮後不易再有bb

你刮宮後幾耐再有bb?
一粒星
|
grapevicky 發表於 18-7-23 19:33
我果時係18點塞完藥22點到開始痛,仲越黎越痛,到第2朝開始流血,仲血崩,頭暈同痛到不得了,直至有舊大嘅 ...
明白,但我唔知係咪對d藥冇乜郊,我唔多痛,少少谷M. Feel炸
grapevicky
|
一粒星 發表於 18-7-23 19:34
恭喜你,希望你順順利利,醫生護士話刮宮好傷子宮,我高齡了,我怕刮宮後不易再有bb

你刮宮後幾耐再有bb? ...

唔好刮宮住,可以塞藥,食藥,之後先到刮宮。刮宮無咁好架。
grapevicky
|
一粒星 發表於 18-7-23 19:37
明白,但我唔知係咪對d藥冇乜郊,我唔多痛,少少谷M. Feel炸

會唔會未夠時間咋?理論上越黎越痛
一粒星
|
grapevicky 發表於 18-7-23 19:38
唔好刮宮住,可以塞藥,食藥,之後先到刮宮。刮宮無咁好架。
希望d藥夜少少有反應,但我塞左八小時都好似冇乜野