影視娛樂

跳至

首頁
34567...10

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

今晚又播喇,大家可以上愛豆睇直播

大宅

回覆樓主

(轉自百度池晟吧微博)
【新聞】《認識的妻子》池晟X韓志旼,初次見面的”緊張”

“認識的妻子”池晟和韓志旼在改變命運後的現實中再次相遇了。

tvN水木劇《認識的妻子》(導演李尚燁、編劇楊熙勝、製作studio dragon, chorobaem)在8日即將播出第三集之際,公開了即將迎來變化的車柱赫(池晟飾)和徐雨珍(韓志旼飾)的初次見面,讓觀眾好奇心倍增。

曾經一度相愛但婚後卻比任何人都過的勞累的5年夫妻柱赫和雨珍,通過偶然的機會改變了彼此最初的相遇。柱赫與初戀情人慧媛(姜漢娜飾)成為夫妻,兼顧孩子和工作而疲憊不堪的佑鎮也以幹練的姿態登場,引起了人們的好奇心。

在公開的照片中,柱赫和雨珍的初次見面就充滿了微妙的緊張感。與過去不同,雨珍充滿活力和美麗的模樣,讓柱赫大吃一驚。展示女神姿態的雨珍以充滿魅力的眼神注視著柱赫,並舉起了槍。難以分辨這到底是夢境還是現實。

在8月8日即將播出的第3集中,生活發生180度大轉變的柱赫和雨珍將會重逢。雖然知道現在不是戀人,但是從夫妻變成陌生人的柱赫和雨珍的嶄新關係讓人無法預測。以歷代級視覺結尾而備受關注的雨珍的新生活究竟是怎樣的面貌,最終也將公開。

《認識的妻子》製作方表示:”生活變得不同的柱赫和雨珍的初次見面將會很有趣。將記憶原封不動地保存下來的柱赫和改變命運的雨珍之間的關係給人一種差別化的感覺和共鳴”。

侯爵府

比較喜歡第一,二集,想看男人在真實的婚姻生活下怎樣改變過來,想看男人真實的心聲

戀愛的發現好看,都是看男人從真實的情況,了解自己的自私,學愛一個人應是怎樣去愛

不明TVN點解放池生和陽光先生同一期,二張都是黃牌?

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

剛睇完第四集,柱赫去雨珍舊居(即係補習嗰間),喺樓下雨珍見到佢問佢喺度做咩?點解去佢屋企?柱赫老作話個朋友咩咩咩,其實雨珍自己都覺得佢對車代理感覺好奇怪,順勢問柱赫係咪識得佢。。。就喺呢個時候,雨珍阿媽竟然落咗樓,見到柱赫仲高興地叫佢車女婿,嚇到雨珍呆咗

另一個世界中唯一冇變嘅仍然係痴呆症外母,你以為佢傻?其實係最清醒係佢,只有外母認得佢

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

睇第三集估唔到柱赫咁錫對仔女,因為頭兩集都唔覺得佢好顧家

見到佢對咁得意嘅仔女喺另一個世界消失,佢心痛到喊得好肉緊地話對唔住對仔女,請仔女饒恕佢,佢自己都會遭天譴,我都喊咗出嚟,我都好心痛,做咗父母會理解

侯爵府

好媽媽勳章

hksarhksar 發表於 18-8-9 08:33
比較喜歡第一,二集,想看男人在真實的婚姻生活下怎樣改變過來,想看男人真實的心聲

戀愛的發現好看,都是看男 ...

但係其實兩套收視都係一般

聽問雖然30但17收視最好

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

其實有人講得啱,就算換咗妻,生活都依然一樣,娶咗初戀都唔係幸福,覺得佢初戀好港女格,港女格仲難頂

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

仲有,雨珍差啲俾電單車撞到但柱赫拉開佢嗰幕係喺高陽市注葉嗰邊拍,下次搵時間過去行下先,池晟嗰邊都拍過唔少戲,包括守護 boss ,另外威基基又係鍾意嗰度拍外景。。。乜韓國咁少地方適合拍外景咩?嚟嚟去去都係呢幾度,我睇韓劇咁短歷史都知嗰啲係咩地方喇。。。金秘書又係,又用秘密花園間屋,真係當人失憶

柱赫返工地點唔知係咪喺 數碼媒體城 內,上次我又去佢哋派傳單個位遊覽下,企下池晟企過嘅位,真係好痴線

侯爵府

jutau 發表於 18-8-9 22:04
但係其實兩套收視都係一般

聽問雖然30但17收視最好

陽光先生不是破了鬼怪?收費台新高?
你有冇睇?

子爵府

jutau 發表於 18-8-9 22:21
仲有,雨珍差啲俾電單車撞到但柱赫拉開佢嗰幕係喺高陽市注葉嗰邊拍,下次搵時間過去行下先,池晟嗰邊都拍過 ...

講開又好似係喎,之前唔知响邊套劇見過一場响間黑蚊蚊玻門面黑蚊蚊招牌嘅鋪道拍,4月去首爾時坐巴,覺間鋪好似見過但又講唔出幾時見過,當時仲有人拍緊野,好多人圍住,所以引咗我望多兩眼

侯爵府

好媽媽勳章

hksarhksar 發表於 18-8-10 09:00
你有冇睇?

我對男一有偏見,又覺得女一唔夠靚,所以冇追。。。同埋7月過首爾時都唔覺有咩宣傳,係有贊助套戲嘅麵包舖會棟個易拉架有張劇照放喺門口

認識的妻子都有8.3%

侯爵府

jutau 發表於 18-8-10 11:24
我對男一有偏見,又覺得女一唔夠靚,所以冇追。。。同埋7月過首爾時都唔覺有咩宣傳,係有贊助套戲嘅麵包舖 ...

https://youtu.be/kPW580q6gzk
Weekly rating

侯爵府

好媽媽勳章

hksarhksar 發表於 18-8-10 09:00
你有冇睇?

未到最後都唔知有冇破㗎喎
但見陽光先生真係今星期有18,雖然30但仍17都係10左右。。。咁我邊度睇返嚟話30、17係最高?

相比之下,認識的妻子真係爭咁啲,池晟都幫唔到

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

話時話,韓志旼同姜河娜把聲真係唔多得,聽得我好辛苦,合埋眼聽似阿婆阿姐講嘢,人靚聲唔靚,可惜

把聲最好聽都係池晟

侯爵府

这類反醒關係的剧,我都中意睇。沒有自私的老公,沒有發顛的妻子
生兩個比一個壓力大好多池生連外母退化症都吾知

陽光先生好睇too

侯爵府

好媽媽勳章

hksarhksar 發表於 18-8-10 12:08
这類反醒關係的剧,我都中意睇。沒有自私的老公,沒有發顛的妻子
生兩個比一個壓力大好多池生連外母退化症 ...

仲要係有比較下先知自己本身個老婆好

柱赫點只唔知外母腦退化,連阿爸阿媽都唔得閒見,老婆又唔講自己問題,兩公婆點都要溝通㗎嘛

其實如果老婆喺第二個世界煥然一新令人刮目相看,佢應該知道或多或少都係因為身為老公嘅佢令到老婆喺原本世界受苦,之後應該會改變自己,珍惜糟糠

侯爵府

你講得好啱。是應比男人睇的劇。这剧冇机會比池生發揮影帝級演技,但剧本有意思

有kmhm續集就好

侯爵府

好媽媽勳章

hksarhksar 發表於 18-8-10 12:34
你講得好啱。是應比男人睇的劇。这剧冇机會比池生發揮影帝級演技,但剧本有意思

有kmhm續集就好

KMHM如果有續集 應該只係申世奇有機會再出現,都好,咁型仔 ,不過申世奇出自阿媽性格,個人自私啲

可能偶然一日發現俐真已經有小朋友,就會又嬲車導賢瞞住佢,同佢最愛嘅俐真搞埋一齊,又要陷害車導賢

hksarhksar    發表於 18-8-12 19:17
hksarhksar    發表於 18-8-12 19:16

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

池晟做已婚男真係唔吸引,冇晒遐想

佢塊面瘦到得返對眼,以前吞噬太陽對眼都未至於大到咁,老咗真係對眼會變大嗎?

水晶宮

親子王國15週年勳章

jutau 發表於 18-8-12 16:14
KMHM如果有續集 應該只係申世奇有機會再出現,都好,咁型仔 ,不過申世奇出自阿媽性格,個人自私 ...

妳都編得幾好喎!我都想睇kmhm繼集。
[

首頁
34567...10

尾頁

跳至