影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

大宅

bigbighei 發表於 18-9-21 09:34
哩套我未開,好似嘛嘛地咁,請問告白夫婦好看開,是喜劇嗎?

告白夫婦,有笑有喊,我覺得多感動 位. 但呢套除左因為設定女主 "天生" 鍾意男主外,其實冇乜位係覺得佢地應該喺返埋一齊。

珍珠宮

希嫙mama 發表於 18-9-21 23:01
告白夫婦,有笑有喊,我覺得多感動 位. 但呢套除左因為設定女主 "天生" 鍾意男主外,其實冇乜位係覺得佢 ...

即是劇情唔得,咁要諗下開唔開. 最憎啲劇情離晒題
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

珍珠宮

jutau 發表於 18-9-21 22:09
認識的妻子開頭幾好睇啲, 有人話告白夫婦仲好睇,我未睇過, 冇得比較

告白我反而麻麻地,
個人唔鐘意拍到燈光陰暗既劇,
可能呢套男女一吸引我啦。

子爵府

回覆樓主:

呢套我反而係近期最鍾意
對比第一和第十六集
覺得非常感動
其實要不和吵架,定係大家一齊面對困難
真係一念之差
我覺得套劇幾寫實咁講到夫婦間的衝突在邊

而當重來一次時,個老公漸漸見到返自己個老婆唔係柴米油鹽嗰一面
令人醒覺係咪在婚姻中好易迷失咗自己
亦失去咗對方

到最後目見到佢哋一齊真係感動

男女主一向都超鍾意,表現出色,我覺得好好睇喎

侯爵府

如果講男女関係愛情本質,戀愛的發現真是好經典,比這套好。期望池生下一部作品有更多發揮。影視娛樂至頂,太好

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

其實套戲結構不錯,首尾呼應,夫婦角色調換咗令同一件事可以完美解決 (學校遲湊仔事件),雨珍媽冇老人痴呆,可以幫手湊細路俾佢兩公婆出街拍下拖,仲要最後畫面係擺返宣傳海報上嘅pose.... (我暑假去韓國拎左幾份免費畫報,裏面剛好有呢套戲大頁廣告,好開心)

不過老實講,我真係覺得池晟唔夠投入,可能因為有老婆阿女嘅包袱,錫女主時大家都就住就住

同埋佢唔做型男有錢仔的話,吸引力真係大減 , 至少我唔鍾意車柱赫。。。呢套戲裡面池晟發揮都好有限,好浪費

別墅

回覆樓主:

我是因為池成才開這套戲,戲本身理念好好,但是我覺得拍攝比較悶,同埋池成喺呢套戲 冇乜機會發揮佢既超強演技…… 可惜

別墅

回覆樓主:

比起kill Me Heal me,秘密……池成呢套真係比下去

子爵府

我睇到第4集,覺得有點悶,可能之前睇過告白夫婦,有比較下呢套感覺冇咁感動。。有冇人睇哂?中間部份會否好啲?

侯爵府

我睇到第十集

別墅

jy0022 發表於 18-10-2 08:52
我睇到第4集,覺得有點悶,可能之前睇過告白夫婦,有比較下呢套感覺冇咁感動。。有冇人睇哂?中間部份會否 ...

睇曬……其實16集差唔多……真係幾悶! 反而我想睇番告白夫婦,好睇嗎?

子爵府

Charissema 發表於 18-10-2 19:49
睇曬……其實16集差唔多……真係幾悶! 反而我想睇番告白夫婦,好睇嗎?
...

告白好睇好多。。唔悶,有笑位。。尤其幾個配角做得好好。。另外,我覺得告白夫婦的離婚原因更心痛。。

侯爵府

好媽媽勳章

Charissema 發表於 18-9-30 12:13
比起kill Me Heal me,秘密……池成呢套真係比下去

其實我覺得秘密極唔 make sense , 絶不推介

侯爵府

好媽媽勳章

Charissema 發表於 18-10-2 19:49
...

認識的妻子佢悶嘅原因,因為中間描寫佢哋嘅心態太沉氣,男嘅難捨難離,女又有點不顧一切,正正係講緊出軌,我哋睇劇情梗係知前因後果,但在當時嘅人嚟睇,真係一個撬老友牆腳,一個係勾人老公。。。我哋呢啲做大婆嘅好易睇唔順眼呢啲劇情

離題講句,池晟拍呢套戲時有好多時間可以返屋企,李寶英又冇工開,咁得閒長夜漫漫冇嘢做就啤一件出嚟 ,恭喜佢哋

別墅

jutau 發表於 18-10-8 16:56
其實我覺得秘密極唔 make sense , 絶不推介

秘密當時收視好好,仲超越粒粒星既繼承者們, 你覺得唔make sense主要係男主由恨變愛?

侯爵府

好媽媽勳章

Charissema 發表於 18-10-9 10:07
秘密當時收視好好,仲超越粒粒星既繼承者們, 你覺得唔make sense主要係男主由恨變愛?
...

池晟由恨變愛都係其中一個原因啦,另外我覺得女主點可能鍾意一個害自己嘅人啊!?就算池幾靚仔幾有錢,但害到佢雞毛鴨血人生扭曲,俾我都憎到佢入骨啦,莫講話愛,連望都唔想望佢添啊

別墅

jutau 發表於 18-10-9 11:32
池晟由恨變愛都係其中一個原因啦,另外我覺得女主點可能鍾意一個害自己嘅人啊!?就算池幾靚仔幾有錢,但 ...

女主角認為車死人佢都好大責任,理應受罰及 畀人怨恨....另外, 其實池成都好似冇乜害佢

伯爵府

奇怪!身為母親,女主角從來沒有掛念另一個世界的兩個孩子,
"告白夫婦"女主角成日掛念著個仔。

別墅

honglong 發表於 18-10-9 19:19
"告白夫婦"女主角成日掛念著個仔。 ...

我都有同感....我開左告白夫婦了

大宅

honglong 發表於 18-10-9 19:19
"告白夫婦"女主角成日掛念著個仔。 ...

冇錯,我都睇唔順眼呢度, 告白描寫得好好。 呢套無情情講女主鍾意得咁緊要,緊要到知道曾經比人抛棄,冇埋仔女都當冇事咁。 可能真係果一世冇感受過就覺得冇感覺掛,但睇果個就好眼火爆。

首頁

尾頁

跳至