銀行估價?

clkv
|
請問有冇在銀行做按揭部或 有冇jm知道?
如果網上銀行估價不到價……但aa幫我問backer估到價,仲俾了參考號碼我,咁是否我去這間銀行做按揭可做到促價呢?
Poyau
|
安心啲 自己去呢間銀行問一次
pomanlife
|
clkv 發表於 18-7-23 18:26
如果網上銀行估價不到價……但aa幫我問backer估到價,仲俾了參考號 ...

要比入息嗰間銀行睇,睇左批唔批架
pomanlife
|
Poyau 發表於 18-7-23 18:27
安心啲 自己去呢間銀行問一次

冇錯,估到足價和借唔借到錢係兩件事
Mrs.Chan
|
當然要親自到銀行問清楚啦!
新秦先生
|
其實呢,到最後萬一唔得,AA都係一句唔好意思架咋.
Poyau
|
pomanlife 發表於 18-7-23 18:29
冇錯,估到足價和借唔借到錢係兩件事

認同 估足價都有可能借唔足
bks2014
|
如果網上銀行估價不到價……但aa幫我問backer估到價,仲俾了參考號 ...

A A 講乜都唔好信 要靠自己
wayland910
|
個時我同你情況一樣,個agent仲quote左病夫銀行估價比我(比正常高左20萬), 點知最後HKMC估價不足,拿拿臨揾過第二間做按揭,最後好彩趕得切
李豆豆
|
Agent都好信,自己去問最穩陣啦
clkv
|
回覆 pomanlife 的帖子

我知道…… 但就是怕唔到價
clkv
|
回覆 wayland910 的帖子

咁按到價嗎?
pomanlife
|
clkv 發表於 18-7-23 19:15

我知道…… 但就是怕唔到價

估價間間唔同,再唔係自己搵乜乜按揭,幫你問銀行估晒價,邊間個rate 靚先介紹比你架
wayland910
|
clkv 發表於 18-7-23 19:17

咁按到價嗎?

最尾按到,其實銀行估價已經好鬆。如果銀行都估唔足,要小心了。
wayland910
|
clkv 發表於 18-7-23 19:17

咁按到價嗎?

你買左几錢?銀行又估几錢?
Rocanbaby
|

我上次同你一樣,網上估唔足,好似差幾個%,嗰aa問晒我入息去問銀行,覆我話估到價,所以去馬。
到我揾按揭時,我去左其他銀行問,我八卦問,見你地銀行網上估唔足,咁而家會唔會上唔足會?銀行話,因為你簽左臨約,估價一般會做到足俾你上會。
我估可以佢地見個市升,差幾個%都會幫你估足卦
clkv
|

×x按揭即是經×按揭這類? 佢哋收唔收手續費?
Poyau
|
clkv 發表於 18-7-23 19:47

唔收手續費 仲有回贈
clkv
|

我未買……就是睇到估價唔到所以諗緊。我網上check咗3大銀行,差得最多都有7~8%
另外個aa仲話因為低層,上網估一般都會唔到價。
pomanlife
|
clkv 發表於 18-7-23 19:47

經x就唔知收唔收,我知有啲唔收