迪士尼可否帶小量食物進場嗎?

shirleylui
|
如題..請教各位
kekawai
|
shirleylui 發表於 18-7-24 08:35
如題..請教各位

可以,我帶大量零食!
但唔可以帶熟食,eg叉雞飯
BB粥仔除外!
bongbongpatty
|
放背包入面
我有攞蛋糕小包裝奶兩三支水少量零食
揾外套come住面
你吾係攞个餐入去食吾怕既
good_pig
|
如題..請教各位

低調帶
hellohellojenny
|
我帶小朋友入場,有零食、麵包、水、保暖壺。

入場不可帶玻璃瓶同鋁罐。
mysterious22
|
我次次同小朋友一齊去都會帶少量麵包,職員見有小朋友都唔會check得太緊
sugarbabyy
|
剛剛去完返來。 我朋友帶自制三文治都無問題。水也ok
yy1012
|

其實適量嘅佢比入㗎,但留意容易變壞嘅食物、杯面、罐裝同玻璃樽就一定唔入得

luppy
|
我見b6人帶杯面,就甘那住入,都冇問題
cpmummy
|
luppy 發表於 18-7-24 09:48
我見b6人帶杯面,就甘那住入,都冇問題

咁奇?我見有好幾次有家長和小朋友帶住幾個包裝"出前X丁"麵入都唔得,好明顯D人應該係在機場整完麵再過來玩,保安唔俾帶入仲叫人去寄存行李,心諗D麵要煮左先食得,帶左都唔食得啦⋯⋯仲要人俾成百玟去寄存幾包即食麺
kristy15
|
少量可以
MAXLAU2002
|
通常我帶少量零食,每次check袋都ok

記住唔好帶罐裝吖,因上次我帶旅行手信罐裝手工啤比d frds,唔喺園內飲,只係當日齊人派手信咋,佢一見罐裝已經唔比入場(唔理乜理由及明知唔喺現場飲)
Radian
|
如題..請教各位

我不能攜帶甚麼個人物品進入香港迪士尼樂園?
答.
我們致力為所有賓客提供舒適、安全而愉快的旅程,因此,賓客不可攜帶以下物品進入樂園:

危險或有害物品任何種類的武器,或任何外表或印象擬似武器的物件,包括玩具槍食物、含酒精飲品或任何非法物質罐裝及玻璃容器任何超過56厘米 X 36厘米 X 23厘米的袋、盒或行李。因應樂園營運需要,我們有權拒絕有輪轆之行李被攜進樂園手推車及附有輪轆的運送工具 (手推輪椅、不少於三個輪轆並以步行車速行駛的電動輔助行動設備及尺寸不超過92厘米X 132厘米的嬰兒車除外)寵物及其他動物,被認可為服務用途之動物除外(例如: 導盲犬)16歲或以上的賓客不可以佩戴面罩(醫療用的純色口罩除外) 。若年幼賓客戴上面罩,該面罩不能阻礙視線,雙眼位置必須完全透晰無阻大型三腳架、摺疊椅及凳子附有輪轆的康樂裝置,包括但不限於滑板、踏板車、滾軸鞋及裝有滑輪的鞋任何我們認為會有害、引起混亂、令人反感或妨礙樂園或其關聯設施之運作的物品

Radian
|
如題..請教各位

我都會帶少少食物入場,(偷雞) haha

新秦先生
|
我每次都係一個人去,帶水,包裝蛋糕,大方進行安檢,完全沒有任何問題.
Danielle520
|
見過有南亞人帶麥記餐唔俾入(佢放背囊打開時見到),安檢話個包有醬唔入得;
我自己試過帶小朋友有保溫袋裝佢嘅食物,個安檢成個袋由面摷到落底,另一次見有小朋友就手鬆啲,所以個個人唔同做法
tet123
|
小量可以
hoiching0516
|
帶過自製三文治同盒裝維他奶, 冇事
Poyau
|
見小朋友酌情可以
Cclong19
|
搵野遮遮 佢地都無咁難做