0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

WaiLams 發表於 18-7-25 16:33
你好 我個女都系大概都系3個幾月開始出濕疹,同你bb既情況好相似 我一開始都系用類固醇控制住,但上網睇類 ...

想要醫生資料,謝謝

別墅

ka1418 發表於 18-7-25 08:55
有呀,我book 左中環楊醫生要排到去9月中(emoji)(emoji)‍♀️

同我小朋友情況差不多,我已經睇左楊醫生,最初用左楊醫生啲藥膏幾日,情況好明顯有改善,困擾左幾個月既問題以為可以解決,點知又係會起返,都係反反覆覆最慘係佢生係隻眼度,不停捽.我小朋友之前全人奶,返健康院打半歲針嗰陣,話佢太瘦,要七個月返去再見醫生跟進,出街人地見到以為佢得三個月,佢成日濕疹起,食得唔好 訓得唔好,點肥得到呀,我都想佢肥肥白白,日日都開心笑....到而家我都仲係人奶+米糊,身邊有好多人叫我轉奶粉,問過醫生,但每個醫生答案都唔同.....我都喊過無數次,因為小朋友滿月就開始有濕疹,就咁樣我覺得自己有啲抑鬱.見佢又瘦又唔舒服,個心都痛

別墅

ka1418 發表於 18-7-24 11:38
各位媽媽,我BB 大概三個幾月開始臉部同耳仔出濕疹,嚴重時全臉紅到關公咁,耳背又出水,無辦法之下去睇西 ...

我bb都有濕疹,醫生都開左類固醇,揸左好左幾日又起,之後人地介紹揸左隻BB cream,不含類固醇,之後就冇事啦,呢隻幾好,所有疹都揸得,不過係韓國出架,有需要可以試下

大宅

CHERRY_1122 發表於 18-9-23 04:26
我bb都有濕疹,醫生都開左類固醇,揸左好左幾日又起,之後人地介紹揸左隻BB cream,不含類固醇,之後就冇事 ...

請問邊度買?

別墅

twtw2017 發表於 18-9-23 05:44
請問邊度買?

我係fb度買《全朋友母嬰》

複式洋房

你好 我個女都系大概都系3個幾月開始出濕疹,同你bb既情況好相似 我一開始都系用類固醇控制住,但上網睇類 ...

可以pm我嗎(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

mr13wing 發表於 18-9-23 03:24
同我小朋友情況差不多,我已經睇左楊醫生,最初用左楊醫生啲藥膏幾日,情況好明顯有改善,困擾左幾個月既 ...

我bb 都係眼有,楊醫生開左隻無類固醇既叫protopic 比我bb 查面同埋眼,你係咪?

大宅

回覆樓主:

我個仔睇左幾次醫生都好唔番,,又係成塊面紅哂起水。試過好多濕疹產品都唔得同我個仔唔夾。之後有媽媽介紹呢隻搽左幾日就開始退,我不停咁補。用左一枝半依加塊面靚番哂了,係一田有得買。

複式洋房

回覆 WaiLams 的帖子

你好,可以PM我醫生資料嗎?

大宅

求pm醫生資料,謝謝

複式洋房

可以pm醫生比我嗎?

別墅

求pm醫生資料,謝謝

複式洋房

可以話我知邊到睇嗎?

首頁

尾頁

跳至