想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實我移植後已經驗左3次,我老公話我已經走火入魔

大宅

tt147 發表於 18-7-24 13:43

我無驗血,但有驗紅d綠d同棒棒。

大宅

tt147 發表於 18-7-24 13:43

你太緊張喇 你而家成功咗未呀

大宅

Mamachanchan 發表於 18-7-24 13:46

我無驗血,但有驗紅d綠d同棒棒。

我移植後頭幾日一日驗幾枝綠d加紅d,驗完血後就2日左右驗1次綠d,每次都要用2隻唔同牌子,我老公成日話我嘥嘢

大宅

Wongpoman 發表於 18-7-24 13:53
你太緊張喇 你而家成功咗未呀

成功著床,但我覺得活產先算成功,hahahaha

男爵府

回覆樓主:

太緊張了

大宅

tt147 發表於 18-7-24 14:06
我移植後頭幾日一日驗幾枝綠d加紅d,驗完血後就2日左右驗1次綠d,每次都要用2隻唔同牌子,我老公成日話我嘥 ...

咁又真係太多了

大宅

回覆 tt147 的帖子

知你移殖後都好忙。請問妳今次有無咩徵狀?

大宅

Hannahbaby18 發表於 18-7-24 14:30
回覆 tt147 的帖子

知你移殖後都好忙。請問妳今次有無咩徵狀?

主要有頭痛,渴睡,個肚10級谷m,個胸好漲痛,坐車想嘔,由移植後勁大食變到逐漸冇胃口食嘢,有些微出血(褐色同粉紅血都出過),同勁多夜尿

別墅

我聽醫師講植入完16日之去抽血驗~當然前幾日都有自己用試紙偷偷驗

大宅

ng2932hqw 發表於 18-7-26 11:20
我聽醫師講植入完16日之去抽血驗~當然前幾日都有自己用試紙偷偷驗

我移植後d8,d11,d16都有驗hcg睇下有冇double up,好似話有double up就應該會陀得穩啲

大宅

tt147 發表於 18-7-26 23:10
我移植後d8,d11,d16都有驗hcg睇下有冇double up,好似話有double up就應該會陀得穩啲
...

我當時植入後day7 開始用綠d , day9 同day16驗血。再隔一星期照5週幾第一次照,照到閃閃後隔星期再照。見到有長大先安心。

大宅

pkh0207 發表於 18-7-26 23:24
我當時植入後day7 開始用綠d , day9 同day16驗血。再隔一星期照5週幾第一次照,照到閃閃後隔星期再照。見 ...

但我5w時去照腹超(因有流啡,加上佢話有流血唔應該照陰超),咩都照唔到,淨係照到我粒子宮肌瘤,我hcg應該正常的,囊胚d16係8500,個醫生話唔可以排除宮外孕,勁驚嚇囉

大宅

tt147 發表於 18-7-26 23:48
但我5w時去照腹超(因有流啡,加上佢話有流血唔應該照陰超),咩都照唔到,淨係照到我粒子宮肌瘤,我hcg應 ...

D16 HCG 8500 仲高過我對孖胎。
5w 咁細照肚咩都照唔到好正常。
我7w都仲係照陰超,8w先肚照。

下一次你再檢查應該照到架啦。不用太擔心。休息多d.

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

tt147 發表於 18-7-24 14:07
成功著床,但我覺得活產先算成功,hahahaha

加油,一定成功

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

tt147 發表於 18-7-26 23:48
但我5w時去照腹超(因有流啡,加上佢話有流血唔應該照陰超),咩都照唔到,淨係照到我粒子宮肌瘤,我hcg應 ...

5w照肚好難照得清楚架

子爵府

回覆樓主:

你hcg真係好高,你放左幾多粒胎呀?

你約左幾時再照呀? ivf期係好準的,我0個時6w照肚照到胎囊,排除左宮外

大宅

wowobibi 發表於 18-7-27 08:41
你hcg真係好高,你放左幾多粒胎呀?

你約左幾時再照呀? ivf期係好準的,我0個時6w照肚照到胎囊,排除左 ...

我放左2粒囊胚,day8驗血時hcg 200,我諗係粒bb好早著床

我約左今日再去照,6w 喇

大宅

pkh0207 發表於 18-7-26 23:59
D16 HCG 8500 仲高過我對孖胎。
5w 咁細照肚咩都照唔到好正常。
我7w都仲係照陰超,8w先肚照。

呢個星期訓得好差,訓緊覺都形住想嘔,但又從來嘔唔出

大宅

falalala 發表於 18-7-27 07:02
加油,一定成功
多謝

首頁

尾頁

跳至