自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好肉酸呀

大宅

BB防敏心得分享勳章

紫翹 發表於 18-7-24 16:04
h所以有時唔好話內地人乜乜乜, 其實有時香港人都差唔多, 什至仲衰添呀.
真正大開眼界兼失禮死人。

子爵府

回覆樓主:

大開眼界
所以唔會跟團,影響旅遊心情

子爵府

回覆樓主:

大宅

BB防敏心得分享勳章

ChuChu0808 發表於 18-7-24 16:05
飛機D毛毯污糟都唔係秘密,咁都要攞,有冇貪得咁緊要呀。
外遊的確可睇到香港人最醜陋嘅一面
...
我同屋企人都著自己風褸,完全唔噉用飛機嘅毛毯。

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

kcwai 發表於 18-7-24 15:47
一直上bk齋睇唔出聲,今次忍唔住要分享所見所聞。
話說前排同屋企人去旅行見識到一班貪心嘅港媽,4x歲左右 ...

你要講埋日期,地點,跟邊間旅行社同團號先得架!

用戶要求終止服務

kcwai 發表於 18-7-24 15:47
一直上bk齋睇唔出聲,今次忍唔住要分享所見所聞。
話說前排同屋企人去旅行見識到一班貪心嘅港媽,4x歲左右 ...

介唔介意透露跟團去邊度旅行呀?

另外偷紙盒時, 是否在大家排排坐/企, 聽人介紹時...吼人轉身偷..

如是, 好核突喎!

大宅

BB防敏心得分享勳章

candy32 發表於 18-7-24 16:06
好心啦!出外旅遊咁失禮毛氈都偷,影衰香港人,仲有d大大聲講嘢真係好乞人憎
...
連bellboy貼士都唔俾呀!

大宅

我以前有個朋友, 佢同佢成家人都會偷飛機上的毛毯, pillow, 同餐具, 因為我親眼係飛機上見過佢攞, 同埋係朋友屋企見到佢屋企人用呢d野, 但佢屋企唔係無錢的, 5個仔女,個個都出國讀書的,,,,,
同同事出trip 時坐飛機, 有2個中女同事偷餐具
呢d係人品問題, 香港大把呢d人

大宅

BB防敏心得分享勳章

lovececing 發表於 18-7-24 16:06
咪係,唔好咁天真以為未拆袋就新啦,咪又係舊

Ikea 買果d 30蚊都有找,唔明點解要攞埋哂d污糟野
除時冇洗同消毒換個新袋就算囉。

侯爵府

環保接龍勳章

第1次搭飛機? 咩都偷一餐.
試過有客包團, 攪去歐洲旅行,
d團友都係有生意/有舖, 有錢人多 (我除外)
見到d阿太我都大開眼界,
搭飛機己經猛攞細支既紅酒/白酒- 袋走,
食早餐帶晒保鮮袋/盒,
袋晒d香蕉,萍果,橙.
仲有人地食早餐d 杏脯果乾, 果仁.
擺到果成個背包滿晒, 夠3-4日食.
去邊到都大大聲講野,
一路行, 一路食,
搭車食, 落車食,
都唔知佢點食得到咁多野.
日日攞, 去到最尾嗰日食唔晒就話SHARE俾我地.

大宅

BB防敏心得分享勳章

mok239 發表於 18-7-24 16:11
介唔介意透露跟團去邊度旅行呀?
偷紙箱係我面前發生。

伯爵府

kcwai 發表於 18-7-24 16:05
我唔噉用添,點知有冇洗同消毒。

我可以話你知,無!

男爵府

kcwai 發表於 18-7-24 16:11
連bellboy貼士都唔俾呀!
可以講多少少嗎

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

其實香港人都好失禮, 我見過有人去到酒店都r著數

三家人, 一家住貴房, 另外兩家住普通房, 唔同樓層, 住普通房嗰家人叫酒店安排同一層房俾佢哋三家人, 酒店話房型唔同, 安排唔到... 佢話自己喺度住4日, 大客仔, 我喺佢後面聽到都頂佢唔順, 呢d行為好討厭

水晶宮

baby.yu 發表於 18-7-24 15:51
如果係咁既話, 真心希望呢班港媽有機會睇到呢個post,佢地呢個行為真係好核突
...

Agree !醜出國際!未開發
自由太多會令世人失去平衡

大宅

BB防敏心得分享勳章

sweet__heart 發表於 18-7-24 16:18
我可以話你知,無!
俾我估中咗。

大宅

BB防敏心得分享勳章

suzukiii 發表於 18-7-24 16:19
可以講多少少嗎
bellboy幫手攞行李上房導遊通知咗要俾幾多錢貼士,佢哋話唔會俾,唔覺得要俾。

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

毛毯都唔係全新, 好核突
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

首頁
12345...11

尾頁

跳至