我想問下懷孕幾多週,bb先至會掉頭?

海迪迪
|
如題
Nbs
|
幾多週都得,重點係足月前轉定未。
asukav6
|
醫生就話32週左右,但應該係差唔多足月先會掉頭,因為掉左頭就好快要出世
GCHK
|
asukav6 發表於 18-7-24 19:04
醫生就話32週左右,但應該係差唔多足月先會掉頭,因為掉左頭就好快要出世
...

我都係聽醫生咁話,應該多數果個時候
siuting91
|
GCHK 發表於 18-7-24 19:51
我都係聽醫生咁話,應該多數果個時候

我寶寶是33-34週調頭 個時都有擔心 一方面bb大只 因間大定無位調 好彩36週就落盆了
而加37週等緊 希望快點出來
freshrose
|
我bb 31w 已經調左
hamsterma
|
海迪迪 發表於 18-7-24 18:23
如題

我b38週轉佐,但係41週先出生
hkbusfan
|
我仔28w調咗,38w+2出世
我要做媽媽
|
我果時候好似系32左右都係,不過我掉頭比較慢
SVbaby
|

我醫生話最遲32週左右應該已經調,之後BB太大裏面空間太小會越來越難調。政府會安排35週之前人工掉頭。我B最終無調到,我揀左開刀。

lling_lling
|
如題

我個b36週先調頭
beibeigbb
|
如題

我28周已掉頭
GCHK
|
siuting91 發表於 18-7-24 19:57
我寶寶是33-34週調頭 個時都有擔心 一方面bb大只 因間大定無位調 好彩36週就落盆了
而加37週等緊 希望快 ...

放心放心,淡定D
RubyYu07
|
應該係33週左右
agneau
|
通常30週開始,但每個BB都唔一樣,我上一胎好早已經掉咗頭,唔好太遲就得。
haha748494
|
我唔記得左,但我覺得調頭個肚就有D墜墜地。
80後的媽
|
如題

我上星期30週,健康院啲姑娘已經話掉咗頭了
Fiona_chou
|
Nbs 發表於 18-7-24 18:57
幾多週都得,重點係足月前轉定未。

(emoji)(emoji)
Fiona_chou
|
SVbaby 發表於 18-7-25 14:00
我醫生話最遲32週左右應該已經調,之後BB太大裏面空間太小會越來越難調。政府會安排35週之前人工掉頭。我B ...

我阿B都係唔願調頭,最尾都係開刀
kenchiu311
|
asukav6 發表於 18-7-24 19:04
...

我都係32週調頭 但醫生話早調頭唔代表會早出世 仲有好多其實因素