親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

曼谷好耐我同朋友去過一次,未試過自己去。想住t21,除shopping想問下有冇地方可以參觀下?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

siam站好多商場都好行丫

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

good_pig 發表於 18-7-29 01:10
siam站好多商場都好行丫

已經book左呢頭酒店,謝謝

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kit2004 發表於 18-9-19 10:22
已經book左呢頭酒店,謝謝

yeah

男爵府

好媽媽勳章

kit2004 發表於 18-7-24 20:03
曼谷好耐我同朋友去過一次,未試過自己去。想住t21,除shopping想問下有冇地方可以參觀下?
...

我就plan左jj market, 夜巿,按摩,spa,big c,T21如果你去4-5天可以JOIN 一天團呀。

水晶宮

GS1968 發表於 18-9-19 21:52
我就plan左jj market, 夜巿,按摩,spa,big c,T21如果你去4-5天可以JOIN 一天團呀。
...

我去4日咋,諗住係附近商場行下,做下按摩食下野咋,我驚唔多夠時間再join tour.

男爵府

好媽媽勳章

kit2004 發表於 18-9-19 22:03
我去4日咋,諗住係附近商場行下,做下按摩食下野咋,我驚唔多夠時間再join tour.
...

我少過你,我去3天快閃

水晶宮

GS1968 發表於 18-9-19 22:09
我少過你,我去3天快閃

我多你一日之麻, 我乜都冇plan. 有冇spa介紹下?如果我有時間都會去jj, 夜市近唔近siam?

男爵府

好媽媽勳章

kit2004 發表於 18-9-19 22:27
我多你一日之麻, 我乜都冇plan. 有冇spa介紹下?如果我有時間都會去jj, 夜市近唔近siam?
...

我都做緊功課!找緊!你兩公婆好安排,我一家4口仲唔係住T21咁近商場酒店!你 download 泰友營 app 好多野可以參考

kit2004    發表於 18-9-19 22:57

大宅

GS1968 發表於 18-9-19 21:52
...

我都plan咗12月去曼谷呀,你會join邊個一天團呀?

男爵府

好媽媽勳章

vafamily 發表於 18-9-19 23:00
我都plan咗12月去曼谷呀,你會join邊個一天團呀?

我無呀!3天唔join了!呢度d jm介紹過!可以去淘宝看下。

大宅

GS1968 發表於 18-9-19 23:47
我無呀!3天唔join了!呢度d jm介紹過!可以去淘宝看下。

好吖,thanks!

男爵府

好媽媽勳章

kit2004 發表於 18-7-24 20:03
...

fb 加泰國粉絲大本營 好多好介紹

伯爵府

GS1968 發表於 18-9-19 22:09
我少過你,我去3天快閃

3天夠嗎?我都plan 緊如果如願的話重點去曼谷還神,行火車夜市,big c ,吾知附近有咩平酒店同近地鐵

男爵府

回覆樓主:

剛剛 9 月尾去完 4 日 3 夜 BKK
不過係晏晝幾去中午機返
完全覺得時間唔夠用

去 BKK 真係豐儉由人

推介 Chit Lom 站附近「靜 DIORA」
呢間做熱石按摩好正THB23XX 按 2 小時
中午前去仲會送多半粒鐘按摩 / 1 個鐘 Facial

朝早去嘆吓正 spa (3 hours or above)
e.g. OASIS / Diavana / Bhawa
晏晝食嘢 (豐儉由人)
黃昏去 Rooftop Bar 嘆日落 Happy Hour
夜晚行吓夜市

另外行 Central World + Paragon 又起碼半日
遇正 Weekend 去 Chatuchak 又半日
仲有 T21 又可以行半日

4 日 3 夜時間真係唔夠用

男爵府

好媽媽勳章

dder 發表於 18-10-1 10:31
3天夠嗎?我都plan 緊如果如願的話重點去曼谷還神,行火車夜市,big c ,吾知附近有咩平酒店同近地鐵
...

每個人需要都同,3天只能行下買下,食下咁!去遠都唔好了

伯爵府

GS1968 發表於 18-10-1 13:02
每個人需要都同,3天只能行下買下,食下咁!去遠都唔好了

吾會去遠 都係附近行下 有冇酒店推介?

男爵府

temilyt 發表於 18-10-1 11:42
剛剛 9 月尾去完 4 日 3 夜 BKK
不過係晏晝幾去中午機返
完全覺得時間唔夠用

你好
Chit Lom 站附近「靜 DIORA」
呢間系邊到?我下次去想試下

男爵府

好媽媽勳章

dder 發表於 18-10-1 13:50
吾會去遠 都係附近行下 有冇酒店推介?

住返siam站附近,但會較貴,因為太方便

伯爵府

GS1968 發表於 18-10-1 21:14
住返siam站附近,但會較貴,因為太方便

所以我考慮坐四面神前一個地鐵站,吾知會吾會平些

首頁
12345...6

尾頁

跳至