親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

BK999 發表於 18-11-13 08:23
bkk 现在最衰係坐的士要講價,攪到我老公唔想去!

我裝左grab, 諗住去到果邊log in先入泰國電話。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

BK999 發表於 18-11-13 08:12
有冇酒店推介吓?

今次兩公婆住好d kempinski

新年諗住住grande centre point ratchadamri, 有人住過呢間嗎?

水晶宮

julystar 發表於 18-11-12 23:22
大家可以試吓呢間
係台灣人開
我哋帶住兩個細路

近邊個站?

水晶宮

熱血金章

BK999 發表於 18-11-13 08:23
bkk 现在最衰係坐的士要講價,攪到我老公唔想去!

做乜阿老爺咁激動呀?

講真,可能我小人之心,我成日形住就算上車前講明猜 meter, 佢都會揸到半路玩野,所以我係九成唔會搭的士,由其我自己一個人,我唔想玩得唔開心,所以我一定搭鐵,就算夜機到,我情願住一晚機場酒店都唔揀搭車出去。

別墅

kit2004 發表於 18-11-13 13:11
近邊個站?

已忘記了是什麼站
但你可以在Facebook與他聯絡
就可以約定時間及接送地點
在emperors shopping mall
Armani 門口接送

別墅

kit2004 發表於 18-11-13 11:50
今次兩公婆住好d kempinski

新年諗住住grande centre point ratchadamri, 有人住過呢間嗎?

kempinski
推介早餐同泳池

水晶宮

今次兩公婆去曼谷已去完.有少少分享

到曼谷機場我地坐的士出siam,的士站按票,去到司機冇講價好安靜,照計錶,到酒店380thb.

夜晚行火車夜市,好熱,我地搵龍蝦麵搵左一段時間,更熱!我地未搵到去左求其一間食下大蝦,螺,c 蛤,食物麻麻, 有兩把風扇吹吹下,點知坐坐下停電黑蚊蚊, 著番又熄幾次,最慘冇風扇,快快食完走不想逗留. 搵到龍蝦麵就坐低,叫左野食先發覺呢度連風扇都冇把! 黎到碗野勁勁勁大碗,但超辣.本身我唔食得太辣. 有冷氣就好d.但冇冷氣仲冇風扇再食辣我真係唔得. 碗巨野我食左兩啖咋.老公盡人事食都食唔到好多.好浪費. 我真係熱焗辣,一焗就想暈.老公睇到我郁身郁勢唔自然都知我唔掂,冇迫我鬧我唔食. 事後我話下次唔食辣不如食ribs,我見都多人食,但老公話唔再黎黎一次就夠!話太平民又太熱唔岩行. 都係行商場岩佢多d.

想講一樣係老公睇到,我出去點菜果陣,其實間舖岩岩開無耐好多吉位,老公話我知有幾個香港人係其他舖買野食竟然坐係呢度食,又唔點食物! 大搖大擺甘食. 最後比人趕先走,真係好心唔好甘核突啦,影衰晒香港人.

spa 就去左diora, 做腳同身做左3個鐘,好舒服做腳做到我訓著左,可能間房黑個人又攰. 一個技師做晒兩樣. 好安靜唔傾計. 老公做泰式都話ok.所以貼士我比左200thb.

走果日call grab,第一次好白痴早call左,司機唔願等叫我取消.甘係我唔岩所以取消.到夠時間再call, 好快就有. 睇住架的士黎都幾得意(無聊) 係siam區塞左十幾廿分鐘 我都不耐煩望睇下幾時先郁.司機就若無其事靜靜地耐心地等. 到機場用左45分鐘啦. 車費325thb. 比夠340佢. 走時同我地大力地bye bye 個apps叫我比司機分我比5星滿分佢啦!

其他都係行下商場,食下逛下超市

瑪瑙宮

大廚勳章

kit2004 發表於 18-12-7 00:33

到曼谷機場我地坐的士出siam,的士站按票,去到司機冇講價好安靜,照計錶 ...

火車夜市我都有去行。。。但係覺得買嘅嘢似淘寶貨。。。。食物環境就比較惡劣所以幾出名我都冇坐低去試亦冇打算喺度食飯。。只係到此一遊純粹行咗個圈好快就走。。。

反而另一個摩天輪夜市環境就好好多嗰度啲食肆都衛生企理好多。。但係我冇刻意食邊間出名。。撞入去食咗兩間我都覺得唔錯
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

水晶宮

seaheart88 發表於 18-12-7 06:09
火車夜市我都有去行。。。但係覺得買嘅嘢似淘寶貨。。。。食物環境就比較惡劣所以幾出名我都冇坐低去試亦 ...

asiatique我去過一次,係企理好多,反而果度淨行冇食野,諗佢去下其他睇下。有機會a都會再去一次。初初諗下次或者join 1day tour睇下火車同瑩火蟲,但老公今次甘唔鐘意市集,都唔知肯唔肯去。

複式洋房

回覆 kit2004 的帖子

asiatique 個環境都可以既 去水上市場坐船+睇螢火蟲 我都覺跟local tour好D...
以前唔識自己去, 好似做左水魚咁

水晶宮

BoBo222 發表於 18-12-7 14:31
回覆 kit2004 的帖子

asiatique 個環境都可以既 去水上市場坐船+睇螢火蟲 我都覺跟local tour好D.. ...

local tour 係米klxxk 果種? 我新年再去,有時間或會join.

複式洋房

kit2004 發表於 18-12-7 14:52
local tour 係米klxxk 果種? 我新年再去,有時間或會join.

係阿! Klxxk, KKxxy, Hosx Txxx 果D..
不過講真螢火蟲果D Tour, 睇1次就夠

大宅

9594 發表於 18-10-19 12:57
至於做spa , 我去過let's relax同埋centre point , 我覺得兩間都唔差, 雖然網評有人話唔好, 但係我覺得 ...

請問是否另外比小費架? 大约幾錢?

男爵府

好媽媽勳章

kit2004 發表於 18-12-7 00:33

到曼谷機場我地坐的士出siam,的士站按票,去到司機冇講價好安靜,照計錶 ...

好值得參考,我老公係玻璃肚!要慎選!

首頁

尾頁

跳至