99睇套BB來了,會有咩感覺

superkingdom
|
唔知D99睇完,有D咩感覺?其實套劇幾好,係每人角色浮跨,但突顯婆息問题,希望睇左,大家可有反醒,我覺得套劇编劇應該係後生,同以往婆媳戲手法有不同
薯圈
|
superkingdom 發表於 18-7-24 21:50
唔知D99睇完,有D咩感覺?其實套劇幾好,係每人角色浮跨,但突顯婆息問题,希望睇左,大家可有反醒,我覺得 ...

我99 睇到眼火爆
章魚妹妹
|
我都好想知佢睇完有咩感覺!
miaooo
|
奶奶被醜化了
tsung
|
薯圈 發表於 18-7-24 21:58
我99 睇到眼火爆

MC媽
|
可能之後講黎諾懿有第三者, 阿奶奶鬧爆個衰仔, 新抱可能會覺得好感動呢, 因為奶奶都係畀人拆散頭家嘛! 跟住就新抱奶奶和好如初, 大團圓結局
zola
|
好彩果個時間我同奶奶都唔睇電視
choco_soup
|
我奶奶覺得好誇張,搵戲黎做

利申:我和奶奶同住,感情要好。
heidys
|
薯圈 發表於 18-7-24 21:58
我99 睇到眼火爆

same same
kws226
|
MC媽 發表於 18-7-24 22:12
可能之後講黎諾懿有第三者, 阿奶奶鬧爆個衰仔, 新抱可能會覺得好感動呢, 因為奶奶都係畀人拆散頭家嘛! ...

應該唔會 照新抱性格一定離婚 冇可能和好如初

再有依d情節 就破壞左套劇lu
melomelomelody
|
choco_soup 發表於 18-7-24 22:32

更誇張都有 只係你好彩同99相處到
ChloeMa
|
如果我係允豬爸爸,我會同允豬呀媽離婚。 無理取鬧!
choco_soup
|
melomelomelody 發表於 18-7-24 22:53
更誇張都有 只係你好彩同99相處到

我知,我有個朋友就係有難頂奶奶。
|
choco_soup 發表於 18-7-24 22:32

佢有無一邊睇一邊鬧?
|
ChloeMa 發表於 18-7-24 22:57

其實相反,我又好同情允豬媽媽,其實成個故事,令她變成甘,係因為住近左99、如果称有個自出自入,成日單單打打99、妳都會甘唔開心,仲有套劇講到佢有個大伯,好在唔理事,之前而到有個人地姑9、話成日上去自己亞媽到,睇唔過眼個弟婦叫自己媽幫手洗衫,又話個弟婦掂掂,如多埋個八婆大姑9角色,真係要離婚
檸檬檸檬
|
我奶奶睇完係到話人地衰
MariaTsui
|
superkingdom 發表於 18-7-25 07:34
其實相反,我又好同情允豬媽媽,其實成個故事,令她變成甘,係因為住近左99、如果称有個自出自入,成日單 ...

如果跟99住,很難唔俾姑奶上去,bkjm都會返亞媽家,看見亞媽做牛做馬服侍其他人,條氣一定唔順,可以千萬不要跟99一齊住。
月見草
|
miaooo 發表於 18-7-24 22:02
奶奶被醜化了

我唔係99,但睇咗少少,覺得刻意醜化99迎合港媽觀眾。
我唔係好buy啲劇情,一聽到班港媽講大段揍仔道理,我已經
月見草
|
ChloeMa 發表於 18-7-24 22:57

BK大把呢D允豬媽,真係覺得自己「幫」老公生小朋友係好偉大,老公應該感恩多謝佢之餘,仲要男女兩家都奉佢為主子,我係男人都情願離婚俾贍養費,買返自由!
YAC0601
|
99咩感覺我唔知,因為我同99只係Hi Bye關係
不過反而我老公話:睇完係咪覺得你99好好呢?
有時冇關係就係最好嘅關係。