自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

superkingdom 發表於 18-7-24 21:50
唔知D99睇完,有D咩感覺?其實套劇幾好,係每人角色浮跨,但突顯婆息問题,希望睇左,大家可有反醒,我覺得 ...

我99睇嚟曬

其實我冇同佢傾,只係係街撞到佢朋友,佢朋友拉住我問野,我先知佢係背後講我

水晶宮

月見草 發表於 18-7-25 07:48
我唔係99,但睇咗少少,覺得刻意醜化99迎合港媽觀眾。
我唔係好buy啲劇情,一聽到班港媽講大段揍仔道理, ...

d 港女湊仔經真係
有一集講到bb 一定要食有機嘢, 如食普通野尤如慢性毒害BB。现實係好多人只能吃普通食物, 莫非大眾在毒害自己仔女??

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

superkingdom 發表於 18-7-25 07:34
其實相反,我又好同情允豬媽媽,其實成個故事,令她變成甘,係因為住近左99、如果称有個自出自入,成日單 ...

呢套劇99 可能無理兼霸道。

但你睇允豬媽點對佢老公,BB 一出世,就覺得自己至高無上,BB 喊,老公忍手唔抱,就炳佢。 小小事又喊。 永遠都look 大隻眼,吓你唔係 …… 我係女人都覺得煩。 所以佢自己都好大問題。 佢老公肯落手落脚做,夜晚唔會踢個老婆去餵奶,又錫老婆。 允豬媽應該要珍惜。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

月見草 發表於 18-7-25 07:54
BK大把呢D允豬媽,真係覺得自己「幫」老公生小朋友係好偉大,老公應該感恩多謝佢之餘,仲要男女兩家都奉佢 ...

exactly

大宅

ChloeMa 發表於 18-7-25 08:21

但你睇允豬媽點對佢老公,BB 一出世,就覺得自己至高無上,BB 喊,老公忍手 ...
係, 成套講老公做得好好, 但成日比老婆炳, 唔知係咪之後會有小三嘅導火線?

寶石宮

2024年龍年勳章

薯圈 發表於 18-7-24 21:58
我99 睇到眼火爆

幸福可以好簡單

珍珠宮

superkingdom 發表於 18-7-25 07:27
佢有無一邊睇一邊鬧?

佢無鬧wor,佢知道係戲劇效果。

珊瑚宮

BK大把呢D允豬媽,真係覺得自己「幫」老公生小朋友係好偉大,老公應該感恩多謝佢之餘,仲要男女兩家都奉佢 ...

係BK係神劇, 唔話得唔好, 唔鬧得套劇

寶石宮

2024年龍年勳章

YAC0601 發表於 18-7-25 07:54
99咩感覺我唔知,因為我同99只係Hi Bye關係
不過反而我老公話:睇完係咪覺得你99好好呢?
有時冇關 ...

只有Hi, bye

有時冇關係就係最好嘅關係。
幸福可以好簡單

伯爵府

我家姐朋友,比99係老公面前話佢懒,又咩咩,個仔都係覺得老婆唔好,都係孝顺仔,最後離左婚,真係攞返自由,但唔洗幾耐個仔又衰减濕,揾左個國産,最後佢媽無眼睇。有時真係唔知D.男人,下個又未必好

侯爵府

2024年龍年勳章

我都想知99睇完有什麼感覺
我同99住, 我入房睇, 自在好多
套劇吾多吾少都反應現實, 也為我以D敢怒不敢言的新抱發聲

翡翠宮

ChloeMa 發表於 18-7-25 08:21

但你睇允豬媽點對佢老公,BB 一出世,就覺得自己至高無上,BB 喊,老公忍手 ...

bk 好多係咁架,當然佢地自己吾覺亦有好多藉口

伯爵府

jadepearl 發表於 18-7-25 09:42
我都想知99睇完有什麼感覺
我同99住, 我入房睇, 自在好多
套劇吾多吾少都反應現實, 也為 ...

係,同感,我睇到會心微笑

水晶宮

superkingdom 發表於 18-7-25 07:34
其實相反,我又好同情允豬媽媽,其實成個故事,令她變成甘,係因為住近左99、如果称有個自出自入,成日單 ...

係, 其實ALI做得唔錯,生完既女人係好癲, 唔知點解會喊, 我自己就係咁, 99 成日唔"HOW"門就入黎。。 好多好多, 可能依到個個都坐月坐得好好唔會喊所以冇共鳴。我仲有個姑9 同住所以惡頂多廿賠

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

MC媽 發表於 18-7-24 22:12
可能之後講黎諾懿有第三者, 阿奶奶鬧爆個衰仔, 新抱可能會覺得好感動呢, 因為奶奶都係畀人拆散頭家嘛! ...

有第三者咩?

珍珠宮

我也覺得如果有這樣的99,Ali的做法是人之常情,所以我一定不會住近99

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

oscar528 發表於 18-7-25 08:27
係, 成套講老公做得好好, 但成日比老婆炳, 唔知係咪之後會有小三嘅導火線?
...

聽講呢套劇個老公唔會出軌,因為編劇唔想擺一般師奶劇嘅情節落套劇度,所以嚟緊應該會講各人有各自嘅反省,好似之後女主角就會反省自己,然後放手俾人地(包括奶奶)湊佢個b,我諗大結局應該係一家和睦happy ending

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ChloeMa 發表於 18-7-24 22:57
如果我係允豬爸爸,我會同允豬呀媽離婚。 無理取鬧!

我都係,唔想因為佢一個攪散個家

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

允豬媽媽依類女人唔要得啦,自己阿媽、99 都爆
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

月見草 發表於 18-7-25 07:48
我唔係99,但睇咗少少,覺得刻意醜化99迎合港媽觀眾。
我唔係好buy啲劇情,一聽到班港媽講大段揍仔道理, ...

yes,苦干年後又有99新血,又要操控仔女

首頁

尾頁

跳至