廁所天花滴水好鬼秘

siuyi170
|
屋企廁所天花滴水好煩擾,主人廁所同客廁都係。而家最大問題係搵唔到業主,管理處話應該係租客住緊,但最近我發現樓上的信箱滿到跌哂d信出嚟,我今日靜靜上咗樓上諗住(emoji)吓佢個門口,發覺個鉄閘封滿塵,門鐘粒製又無咗,好似冇人住咁.......
除咗追管理處,我仲可以點做
fxxaa82
|
搵食環署
大力大力
|
業主失蹤 ,可能真係冇人幫到你~
nana888
|
諗辦法搵業主出黎
尋人啟事

Amy1974
|
回覆 siuyi170 的帖子

嚟明 三更之回家。。。係度洗緊 白 白。。。

鴨鴨比
|
查佢册
直接寄信比業主
管理處冇可能吾知業主contact,明耍你
rkjuti
|
好恐怖
cattz288
|
真大鑊喎!因為食環又入唔到去測試
siuyi170
|
應該樓上有人用水先會滴水㗎.....
siuyi170
|
fxxaa82 發表於 18-7-24 23:47
搵食環署

已經搵咗,等佢上嚟評估
kwan1981
|
會唔會已經
caryfox
|
siuyi170 發表於 18-7-24 23:00
屋企廁所天花滴水好煩擾,主人廁所同客廁都係。而家最大問題係搵唔到業主,管理處話應該係租客住緊,但最近 ...

樓上無人住,可不可以關咗單位內食水掣丶咸水掣⋯⋯?

唔知道法律上能不能這樣做⋯⋯?
siuyi170
|
caryfox 發表於 18-7-25 01:33
樓上無人住,可不可以關咗單位內食水掣丶咸水掣⋯⋯?

唔知道法律上能不能這樣做⋯⋯?

我估吓姐!
但如果有租客點解個鉄閘會封哂塵
caryfox
|
siuyi170 發表於 18-7-25 01:36
我估吓姐!
但如果有租客點解個鉄閘會封哂塵

這裡大麈⋯⋯懶得打掃
noel2010
|
siuyi170 發表於 18-7-25 01:18

我都係覺得冇人用水?不過我屋企客廁有大半年冇用,平日只用套廁,樓下偶然投訴滴水,都覺奇怪。但我都合作,搵人維修。維修師傅都話廁所明明冇漏水。
Jumboli
|
會唔會係樓上再樓嗰D單位有滲漏呀?沿住水管滲落去你屋企?
HoshiSora
|
Amy1974 發表於 18-7-24 23:55
回覆 siuyi170 的帖子

我都聯想起這套
bobosweet
|
可能樓上有水管滲漏!
HoshiSora
|
siuyi170 發表於 18-7-25 01:18

可能樓上水管破裂⋯?
HoshiSora
|
kwan1981 發表於 18-7-25 01:25
會唔會已經

心有點寒