沖出香港,有無提議

李露眉
|
咁大個女,只係同c6去過台彎同macau了,
因為無錢,我話有錢去遠d
琴晚同我講,佢有多余錢可以去了,叫我揀,但我毫無頭緒,JM 有咩建議?budget 一人兩萬,跟團,我唔中意海,游水,怕悶,唔要刺激遊戲

澳州?
tang0809
|
星馬
澳洲團費加洗費,兩萬應該唔夠
Sumyeema1
|
李露眉 發表於 18-7-25 07:12
琴晚同我講,佢有多余錢可以去了,叫我揀 ...

日本
wing_19870612
|

泰國
大力大力
|
其實祗是去過台灣同澳門......

每人2萬預算,我建議不如韓國之後加次日本,因為這2地比較多吸引地方,澳州相對不值,而且坐飛機時間太長,頭尾己浪費2日~
大力大力
|
tang0809 發表於 18-7-25 07:20
星馬
澳洲團費加洗費,兩萬應該唔夠

x 2 相對東南亞不值得~
李露眉
|
Sumyeema1 發表於 18-7-25 07:21
日本

如果日本,係米東京大板?
lakgarden
|

每人2萬不如分拆去,慢慢探索喜歡的旅遊模式,如初開始,都係日韓星馬泰呢d熱門地,睇吓d行程有咩吸引到自已.
如日後喜歡上旅遊,再考慮較深度遊
chloemuimui
|

先去東南亞地方,例如:泰國,每人兩萬,團費幾千,再加shopping,開心到癲。
LittleRoxie
|

每人兩萬
可參加歐洲淡季超值團
For大人如果得一次機會遠行
去歐洲好過去澳洲
歐洲一去幾個國家
每個有不同語言及風土人情
但歐洲超值團,行內叫走難團
你遇咗一定辛苦
good_pig
|

澳洲窄窄地?杜拜?
Charlotte_mom
|
一人兩萬,淡季可去歐洲、南非、中東
難得可去遠d,人一世物到世,見識下唔同嘅世界嘛
LittleRoxie
|
lakgarden 發表於 18-7-25 07:36
每人2萬不如分拆去,慢慢探索喜歡的旅遊模式,如初開始,都係日韓星馬泰呢d熱門地,睇吓d行程有咩吸引到自已.
...

我之前專捕平機票
有一年俾我一家三口
每人一萬五(酒店加機票)搞定暑假擋
的兩個trip
日本及澳洲,當然未包食
及當地local tour
妹妹貓咪
|

New Zealand啦!
風景靚過AUS好多
Charlotte_mom
|
good_pig 發表於 18-7-25 07:47
澳洲窄窄地?杜拜?

杜拜好平架咋,淡季+唔靚酒店團,4千都見過!
good_pig
|
李露眉 發表於 18-7-25 07:30
如果日本,係米東京大板?

北海道
good_pig
|
Charlotte_mom 發表於 18-7-25 07:49
杜拜好平架咋,淡季+唔靚酒店團,4千都見過!

佢有兩萬,揾d萬鬆d團,豪豪垛,又有d異地風情

不過要冬天先去
李露眉
|
岩問左c6
俾左以上幾個揀,佢話去日本
tsung
|
淡季考慮澳洲,歐洲,紐西蘭,塔斯曼尼亞
BGCOME08
|
貼多小小錢,跟個歐洲團都唔錯,我上年跟團去歐洲都要2萬幾一人(連導遊費,門票),除咗自己shopping買袋,都冇乜點洗過錢。

3人澳洲自由行我估慳慳地6萬都得嘅,我前年2人去用咗8萬,但我哋唔叫好慳,俾錢玩咗好多嘢。