請問有無人飲媽媽奶粉肚屙?

c.chloe
|

平時都唔中意飲奶類製品,又怕bb唔夠營養所以老公買左惠氏媽媽俾我飲,但飲的哩兩日都肚痛肚屙。

打算停幾日試下,睇下仲會唔會肚屙

請問jm們有這樣的經驗嗎?
ngsiumai
|
i use BABY nes machine, ok wor
Manmanman12345
|
c.chloe 發表於 18-7-25 07:32
平時都唔中意飲奶類製品,又怕bb唔夠營養所以老公買左惠氏媽媽俾我飲,但飲的哩兩日都肚痛肚屙。

打算停幾 ...

我都有少少牛奶敏感,飲完會輕瀉,我都係諗住拎d sample 試下邊隻好d 先,而家就食番多d 蛋同supplement
arsenalbi
|

打算停幾 ...

我之前一飲就痾,唔敢搏,其實食足夠supplement已足夠,放心。我成個孕期都無飲奶粉,妳可以試吓飲鮮奶呀!
BabyCiu
|
你試吓安滿啦。我飲佐咁耐都無唔舒服
luv_miyuko
|
就算普通人飲牛奶都會腸胃唔舒服,要睇體質,唔係人人都岩飲。
SAN_KEITA
|
我本身都唔飲奶,一飲完就屙,尤其是鮮奶同熱奶茶,但有左之後為左bb著想,後期30週後都有飲,一星期飲2包美素佳兒,又冇屙喎,可能隻隻牌子唔同,你試下轉另一個牌子飲下。
SAU.YI
|
可以試多1,2隻睇下既....
我個時都有飲過排a+個隻,冇咩唔舒服
mclau2012
|
或者試試materna 、藻油呢d supplement,一樣可以幫補到營養
我要做媽媽
|
停喇,其實唔一定每個媽媽都要飲架,我就唔鍾意媽媽奶既味道,所以冇飲
hamsterma
|

打算停幾 ...

我由細到大都唔鍾意牛奶,同奶粉
pigpiglamlam
|

你腸胃應該唔受得奶粉,或者唔好飲奶,轉食其他高蛋白質食物
jan0101
|

打算停幾 ...

我夜晚飲,半夜肚痛肚痾,都痛得幾緊要,試過2次都係咁,唔敢再飲!
shasopo
|
一樣。我飲雪印果隻就冇事
不過而家個b 大 醫生叫我唔好飲