放係屋苑單車位的單車被人偷咗,要報警嗎?

希爾達
|
今朝4時多去取時被人偷咗
felicesmile
|
問左管理處未? 有冇 CCTV 影到?
TiffChan
|
希爾達 發表於 18-7-25 08:13
今朝4時多去取時被人偷咗

屋苑車位?park 車車位?如果唔係自己買嘅車位,Park 架單車係度。真係易激怒人俾人整。週圍搵下或睇下有冇。
wlhbee
|
我地試過。架單車買左1星期咋。明明有cctv對住d車位。但管理處話影唔到。老公氣頂去報警。攪左成晚。要等d警察得閒先落口供。仲要冷言冷語!
希爾達
|
wlhbee 發表於 18-7-25 09:25
我地試過。架單車買左1星期咋。明明有cctv對住d車位。但管理處話影唔到。老公氣頂去報警。攪左成晚。要等d ...

结果就不了了之?
希爾達
|
TiffChan 發表於 18-7-25 09:20
屋苑車位?park 車車位?如果唔係自己買嘅車位,Park 架單車係度。真係易激怒人俾人整。週圍搵下或睇下有 ...

單車位
師奶甲
|
我都比人偷過,不了了之
wlhbee
|
希爾達 發表於 18-7-25 09:27
结果就不了了之?

警察緊係不了了之啦。我老公自己踩云成區搵左幾日。佢嬲到想殺人。之後人地教每次泊車都拆走座包。不過最後都係選擇泊返屋企。
其實我對管理處做法都有d嬲.前後用左10分鐘黎check成晚既record?根本係hea我地。
希爾達
|
wlhbee 發表於 18-7-25 09:39
警察緊係不了了之啦。我老公自己踩云成區搵左幾日。佢嬲到想殺人。之後人地教每次泊車都拆走座包。不過最 ...

都怪老公改装咗架單車先会被人偷
TiffChan
|
希爾達 發表於 18-7-25 09:28
單車位

唔好釆。不過報左警後,可以叫停車場人員查看cctv.
wlhbee
|
希爾達 發表於 18-7-25 09:46

一樣呀…
newcook
|
單車泊街一定惹人垂涎, 我地都比人前後偷左4架, 以後都唔會泊街
究竟我是誰
|
希爾達 發表於 18-7-25 09:46

唔事,我阿囝部普通單車早幾日都被偷了
希爾達
|
wlhbee 發表於 18-7-25 09:48
一樣呀…

你老公又係單車發燒友?
cy101
|
點解唔報? 自己屋苑都唔見得, 仲可以泊邊?
希爾達
|
cy101 發表於 18-7-25 09:51
點解唔報? 自己屋苑都唔見得, 仲可以泊邊?

收到。等老公收工去報
wlhbee
|
希爾達 發表於 18-7-25 09:51
你老公又係單車發燒友?

係呀。佢自己一個人3部單車。仲有兩個仔各一部
wlhbee
|
希爾達 發表於 18-7-25 09:53
收到。等老公收工去報

或者上網報啦。唔洗坐響警署分分鐘等幾個鐘先有人理你。
crystal媽咪
|
會報
jollyma
|
管理處CCTV冇用架,莫講話偷單車咁少事,就算架車比人撞花,都唔會影到!