懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

姑娘比左兩個日期我, 一個係12周做唐氏, 另一個係到17周做普通檢查. 我明白政府醫院資源唔夠, 但真係咁遲先做檢查嗎? 我已經早期流產過3次, 醫生信都有寫明. 雖然無期望過受到政府特別照顧, 因為會一直睇其他醫生.

別墅

marsh_mallow 發表於 18-7-25 10:50
姑娘比左兩個日期我, 一個係12周做唐氏, 另一個係到17周做普通檢查. 我明白政府醫院資源唔夠, 但真係咁遲先 ...

正常啊我都係咁,所以私家同政府兩邊走,政府唔會幫你mon住B.B. Size

大宅

回覆 Chingyeeyeee 的帖子

原來係咁, 因為之前我都無約政府醫院, 所以唔知情形係點, 多謝解答

男爵府

marsh_mallow 發表於 18-7-25 10:50
姑娘比左兩個日期我, 一個係12周做唐氏, 另一個係到17周做普通檢查. 我明白政府醫院資源唔夠, 但真係咁遲先 ...

我建議你另外係私家一路做住產檢好啲,穩陣啲,私家會睇得緊啲

複式洋房

正常呀公立醫院都系甘,通常都會定時出面搵私家,安心d

大宅

回覆 cpycpyhelen 的帖子

我有睇開私家, 而家每兩周都有去照. 只係之前未BOOK過政府, 唔知個期係咁遙遠啫

大宅

回覆 Mybigboss 的帖子

係呀. 我都知道呀, 我有睇開私家, 因為之前有3次慣性早期經歷, 所以今次有CHECK緊D. 如果淨係睇政府醫院真係唔會安心

男爵府

marsh_mallow 發表於 18-7-25 15:41

我有睇開私家, 而家每兩周都有去照. 只係之前未BOOK過政府, 唔知個期係咁遙遠啫

政府咩都慢,不過都係睇你住邊區,我聯合都算快有睇,我三月尾登記四月頭就見醫生

大宅

我而家先知道係慢成咁, 哈哈. 咁你都唔錯呀, 都早過我好多. 我由預約到見醫生隔左足足兩個月.
但我聽姑娘講第一次檢查都只係做D好普通既檢查, 驗尿抽血ONLY

男爵府

marsh_mallow 發表於 18-7-25 17:30

我而家先知道係慢成咁, 哈哈. 咁你都唔錯呀, 都早過我好多. 我由預約 ...

不過政府既檢查真係得個等字,等得耐睇得快,基本上好似聽到佢有心跳就比你走,你想問問題佢都未必答到你,穩陣啲政府私家兩邊睇,至少私家每次幫你照都可以見到佢

大宅

回覆樓主

非常正常,我18周第一次檢查是見助產士咋
21周先見醫生。

大宅

2018復活節勳章

cpycpyhelen 發表於 18-7-25 15:46
政府咩都慢,不過都係睇你住邊區,我聯合都算快有睇,我三月尾登記四月頭就見醫生
...

想問下聯合有冇幫你照結構呀?

男爵府

ginson 發表於 18-7-25 19:49
想問下聯合有冇幫你照結構呀?

因為我有孕娠所以佢比左期我照,政府多係高齡同高危先有得照

首頁

尾頁

跳至