而家出街食飯真係比起以前貴左好多

肥桃寶寶
|
而家係香港地生活真係愈黎愈艱難,
話說屋企樓下個個街市最近裝修完,變哂樣都算,連d野都貴哂!
以前買送個陣都可以檔檔走埋去格下價,
而家間間都咁貴,都唔知點揀好!
間唔中想同屋企人出去食餐好少少都要千零二千蚊埋單,
唔通係香港地食餐好嘅真係咁難?
henry0729
|
annafong    發表於 18-7-25 12:51
jyjy1684825
|
肥桃寶寶 發表於 18-7-25 12:05
以前買送 ...

貴咗好耐架啦, 妳而家先有感覺?
hellohelloruby    發表於 18-7-25 13:01
20150618bb
|
以前買送 ...
無計呀,通脹就係甘
榴槤榴槤
|
係人工無變過
無話可說
|
有左最低工資之後d野一直貴啦,咪唯有勤力d煮飯囉
叮妹
|
大快活午餐咖哩牛腩飯都57,又冇乜肉……
crystal媽咪
|
係貴好多,我多左自己煮
Irene_Lo
|
榴槤榴槤 發表於 18-7-25 12:30
係人工無變過

力神
|
樓下間食店裝修過後又加價,平時食開個餐貴左$5
mimichu
|
以前買送 ...

我都無晒感覺 lu !
Nbs
|
係貴左,不過都會出街食
yurijm
|
我而家直情逼住學煮飯
我本身唔識煮
無奈想慳下錢
唯有硬住頭皮學煮食
肥豹
|
普通大快活早餐$36凍飲要加$3依家三個人去食過早餐都要過佰
T.Tra
|
係啦, 早兩日行完書展, 响灣仔食野, D野又貴又唔好味, 環境同"服務"仲要超差!
tansyneko
|
自從最低工資後,愈加愈貴,羊毛出自羊身上
siuwaiwai
|
而家連自己煮都唔平, 通脹令生活透不過氣來.
是是但但    發表於 18-7-25 14:03
傻蛋蛋
|
多左係屋企煮, 連星期六既早餐都係, 人工又冇得加, 生活迫人
flyinsky
|
貴左好耐啦,貴到唔想出街使錢
pomanlife
|
以前買送 ...

自家煮材料也唔平,一斤菜都十幾蚊