老婆一早見紅!

阿鋒ex
|

我老婆現時15w,突然今早話左邊有痛,同平時抽痛有點唔同,之後話下邊有粉紅野浸出來,但小便就正常..

即時已去急症睇,照左超聲就見到阿b心跳正常,醫生就幫老婆check下面,
子宮冇打開,最後話老婆作小產,要臥床休息,可以無需留醫,亦冇開任何藥咁..

請問各位係咪真係休養多點就ok,我上網睇就冇野可以做到,但老婆剛都仲係有浸,唉.....真係擔心死..

netbb
|
回覆 阿鋒ex 的帖子

訓多d 唔好做操重野醫生有冇開病假休息
阿鋒ex
|
netbb 發表於 18-7-25 14:37
回覆 阿鋒ex 的帖子

訓多d 唔好做操重野醫生有冇開病假休息

有開3日病假俾佢....希望冇事!
netbb
|
阿鋒ex 發表於 18-7-25 14:39
有開3日病假俾佢....希望冇事!

冇事既15weeks 好穩定休息多d
Louisho1990
|
阿鋒ex 發表於 18-7-25 12:20
我老婆現時15w,突然今早話左邊有痛,同平時抽痛有點唔同,之後話下邊有粉紅野浸出來,但小便就正常..

即時 ...

去睇私家,會有安胎針藥,食左會好d
阿鋒ex
|
Louisho1990 發表於 18-7-25 15:53
去睇私家,會有安胎針藥,食左會好d

但安胎針/藥其實有冇副作用的?
但thx 你,等佢抖一抖,聽日睇睇點,唔想老婆佢走來走去...始終佢話仲有浸...
Louisho1990
|
阿鋒ex 發表於 18-7-25 16:01
但thx 你,等佢抖一抖,聽日睇睇點,唔想老婆佢走來走去...始終佢話仲有浸 ...

會好眼訓,我之前都見紅,醫生開比我
我打左針 , 好快止血喇
陳米高
|

即時 ...

我剛剛發現有左之後,每個星期都見紅都要去醫院,之後穩定左就冇事,依家21週了,休息多d吾好咁操勞就ok
懶精精
|
我而家20週啦, 之前10週時都試過留啡入左急症, 醫生都係叫休息多D瞓多D, 儘量唔好郁動咁多.我都係瞓左4日床, 除左食同去廁所, 全程瞓床.
放鬆心情, 唔好太擔心同緊張

阿鋒ex
|
Louisho1990 發表於 18-7-25 16:04
會好眼訓,我之前都見紅,醫生開比我
我打左針 , 好快止血喇

明白!謝謝,亦謝謝各位解答....
希望過多幾日穩定落來..
hamsterma
|

即時 ...

多臥床,多休息,唔好咁操勞
我要做媽媽
|
一定要聽醫生話,臥床休息,如果keep住流既話,即刻睇急症
DoReMiFaSol
|

即時 ...

有機會子宮/陰道生息肉都會留紅,所以檢查清楚啲,可能未必關個胎事
GCHK
|
係亞,要休假臥床休息亞,祝順利亞
KILW
|
阿鋒ex 發表於 18-7-25 16:01
但thx 你,等佢抖一抖,聽日睇睇點,唔想老婆佢走來走去...始終佢話仲有浸 ...

我初期打左十幾支安胎針,我個人打針前後無分別,bb出左世健康正常,安胎針已經存在好多年,醫生都話無問題。
就算唔打針,睇私家起碼會比多幾日假,作小產3日假完全唔夠。
RubyYu07
|
無乜可以做到,只能爭取時間休息囉。
haha748494
|
唯有聽醫生講,暫時臥床休息,只要唔會再見紅就OK喇。
藍尾巴
|
有d人會一直見紅到生,我家姐第二胎時隔幾星期一次,次次幾日假,但bb都健健康康,醫生都話無得解。最緊要放鬆心情,同bb傾下計,比d信心佢。