自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主

有,但唔係人身攻擊,係我情緒比較激動(覺得佢太縱小朋友)99嗰下都知衰,所以我哋好快又冇嘢

侯爵府

回覆樓主

無爆99,99點都係長輩,我爆老公
8-)

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

未試過, 關係破壞咗,係修復唔到, 承擔唔起個後果

禁止訪問

珍珠宮

雞比媽 發表於 18-7-25 13:56
做人新抱,有起咩事上黎c6多數叫老婆睇開d,就下老人家,明明係99挑起事端,做新抱通常都忍

結婚之前好地地,結 ...

我覺得媳婦同99嘅關係,最重要係先生/兒子那位的立塲,佢有能力對事表態,兩女根本冇得好吵。

男爵府

回覆樓主

我冇試過爆,但係會見招拆招。要視乎你奶奶咩性格。我每次都笑笑口暗串返佢, 當然我係對事吾對人,奶奶話得我吾啱,我會有禮貌地反駁,大家講道理。
但係平時我都會做好後輩的本份,生日過年禮數做足,佢話曬都係C6亞媽,而且對奶奶好C6會感覺到。
平時保持印象分,即使在C6面前投訴佢亞媽,佢都吾會覺得我敏感小氣lor.

男爵府

回覆樓主

結婚前都知佢衰一直忍下,諗住對佢好佢會感受到,點知結左婚開始就得寸進尺,同老公講佢都係果句果個係我呀媽咁我可以點?到生完就爆發哂!佢呀媽見個仔唔出聲就變本加厲,加上發生左d不幸既事,佢就越來越過份,連我媽向來叫我忍下以和為貴都叫我唔好再忍,我真係有諗過離開比返個仔佢攬住過世算,我都有呀媽生點解要比佢折磨我,可能老公開始醒有出聲,佢知道個仔都唔妥協就無咁出面同過份,而家我地都零溝通當大家透明,大家平靜過我係ok,若然佢再攪事我唔出聲我媽都會搵佢爆一鑊,做人既野有來有往,心地真係唔好咁差,唔想個仔有頭家就一早講明,唔好到孫都有埋搞散人頭家!

瑪瑙宮

無, 我同 ex 99 關係良好.

珍珠宮

回覆樓主:

冇,以前奶奶份人幾好。唔會俾說話我聽,大家以禮相待

大宅

TiffChan 發表於 18-7-25 14:24
啱啱結婚冇幾日,奶奶講過d好過份嘅說話。不過我冇暴佢,老公亦冇出聲。只係選擇唔多見。奶奶嘈左好耐,問 ...

相同情況 我冇駁嘴 但日子耐咗 佢越講越過份 令到 佢個仔都極度反感 佢個仔自己唔願意返去見佢

水晶宮

回覆樓主:

我見過爆咗果d,好多表面都扮無事,面和心不和咁繼續落去。

珍珠宮

回覆樓主:

一年3次酒樓見
佢個仔每星期自行一次回家
無野好爆

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

hellohellojenny 發表於 18-7-25 14:50
無,好少見面,每年見面次數一隻手數得晒,就算見面時亦客客氣氣。

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

回覆樓主:

從來冇,曾幾何時好想

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

我99以前好過份 但我唔需要開口 我老公已經開口剷左佢
好多時婆媳關係如何係睇個男人點做
我99知道個仔係極度錫我同保護我之後 搞少左好多小動作
我老公十分清楚佢媽係點既人 所以會提我小心唔好接觸咁多 如果佢媽太過份 我爆佢媽唔駛客氣

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

雞比媽 發表於 18-7-25 13:56
做人新抱,有起咩事上黎c6多數叫老婆睇開d,就下老人家,明明係99挑起事端,做新抱通常都忍

結婚之前好地地,結 ...

試話!一齊住,爆完都仲係一齊住緊..... 本身佢都係鐘意單單打打,一開聲就單打果類!
間屋日頭得我同佢兩個人,我去完廁所,馬桶水箱無事,之後佢去..... 再之後我又有需要,入去見廁所水長流,望一望個沖水掣,凹咗落去唔升番上唻, fine~ 我揭開個水箱研究下整番好,我去完沖水無事啦.... 過一陣佢再去.... 之後我去澡涼,見到粒掣又凹咗唔彈番上唻!如事者.... 4次!老公返唻我同佢講水箱壞咗,我整咗幾次,佢又問番佢媽.... 佢媽堅持佢無撳過水箱掣,仲話係我整壞!我嬲到呢.....
「係呀~ 屋企有鬼呀,唔洗搵廁所師傅唻整喇,搵師傅唻捉鬼啦!」佢仲問我洗唔洗咀講嘢!「屋企得我同你,又會次次係你用完先唔彈番上唻?!我次次整番粒嘢上唻,你用完又係咁,唔係你整丫嘛,咪有鬼囉,隻鬼跟住你入廁所等你用完,整壞粒掣,令我覺得係你整懷疑你囉!搵師傅捉鬼咪得囉,廁所掣唔會再壞,又唔會令到我屈你喇!」
之後我砰門入房!

禁止訪問

大宅

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

反左面啦,有個細b, 之前有叫佢幫手接送大女,有咩做衰野都係其他家長,個女講我先知,都算,點知有日擺低我女比同鄉接返學我就著火,依樣關於安全問題,成家人反轉覺得我有問題,所以我直接講。溝通唔到,我自己湊反,我地都係少見為妙。我宜家舒服好多,無謂成日掛心。無謂咁多顧慮,除非好需要佢地幫,或者佢大錢,要扮孝順得遺產,就要忍,我唔會為個女條命忍囉,少見係最好辦法。

別墅

回覆樓主:

我爆過99,同住一齊几年,合唔到。有一晚爆咗,話99唔走就離婚,同埋見99一次就打佢一次。之后5年啦,到宜家都没見過99。到宜家都無后悔,每年節日,都唔洗凑仔,因老公帶細路去99到。自由日

男爵府

回覆樓主:

我99對我好好,
仲好過我媽咪對我!
不過我959都會爆我62就真!

首頁

尾頁

跳至