畀我讚下我囡喇~~~

miriam
|
我囡爆響口話左畀我媽知佢阿妹傻餅 (兔兔) 病左, 我幾晚無訓去照顧傻餅..............搞到我媽係咁打電話搵我, 叫我唔好理傻餅搞到自己都病埋............

噚日我返左工, 我囡返學校練波前餵左個妹食草粉同飲水, 夜晚我都唔知佢無去婆婆度食飯, 係我媽打電話畀我叫我拎糖水先知, 原來我囡練完波即返屋企餵阿妹.

我返工時都覺得唔妥開始發燒, 放工飛的返屋企附近睇醫生, 睇完問我囡想食乜野買返去, 佢話唔使, 咁我無買喇.

估唔到佢係等爸爸放工買返去畀佢食, 個時已經十點幾..............我問佢點解唔要我買, 佢話我睇完醫生唔想我再行黎行去買外賣, 加上要等, 想我快 d 返屋企餵埋阿妹食藥之後休息.

今日佢返學校練波前都有問我有無野要買, 話去完婆婆度食飯買返黎畀我.

好多時佢好似硬崩崩成個男仔頭咁, 其實佢好識關心身邊人, 所以唔好再話我錫到佢燶囉.

catjeffcat    發表於 18-7-25 15:08
queencorn    發表於 18-7-25 14:58
熱媽
|

回覆 miriam 的帖子

你點對佢,佢咪點對番你囉!
休息多點,唔好要家人擔心

cindy203
|
好呀孝順,父母以身作則,請KEEP住!
birdbird
|
你兩個女幾大??
圍威喂
|

樓主要快好番!女女好生性,你對佢好,佢會知,你可以好放心,都替你開心有個咁乖女女!
miriam
|
birdbird 發表於 18-7-25 14:58
你兩個女幾大??

大囡就黎 15 歲,細囡(兔)估佢 6 歲幾,因為係領養所以年齡係估咋。
miriam
|
熱媽 發表於 18-7-25 14:55

你點對佢,佢咪點對番你囉!

要放手時放手,就係我同佢相處之道,否則都唔會有依家既關係。
miriam
|
cindy203 發表於 18-7-25 14:57
好呀孝順,父母以身作則,請KEEP住!

真係估佢唔到架,仲有佢都好錫婆婆
miriam
|
圍威喂 發表於 18-7-25 15:06

樓主要快好番!女女好生性,你對佢好,佢會知,你可以好放心,都替你開心有個咁乖女女 ...

希望日都係咁
幕前玩家
|
你大女好乖,會照顧妹妹同時又懂得為媽媽著想,你好幸福呀
mielmiel
|
咦,呢輪少咗去竉物版,你又養多咗隻傻餅呀,Oreo 幾好嗎?
aptcan
|
祝早日康復

T.Tra
|
mariefish
|
囡囡細心體貼 細女兔兔個名幾得意喎
icyblueblue
|
囡囡咁孝順 鄧你開心
miriam
|
mielmiel 發表於 18-7-25 15:15
咦,呢輪少咗去竉物版,你又養多咗隻傻餅呀,Oreo 幾好嗎?

儍餅到

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
miriam
|
mielmiel 發表於 18-7-25 15:15

Oreo 就係儍餅
ookaren
|
女女好生性呀
JD930
|

mielmiel
|

哈哈,本想問你同orea差不多樣

原來佢有中英名嘅

咁你同傻餅都要快啲好返呀