純問: 如果有親朋好友一家來港旅遊, 想住你屋企幾日,你們..

心語
|
我就麻麻地, 因本身屋企地方唔大
Audrey1999
|
心語 發表於 18-7-25 17:32
一個人都免啦,仲要成家
住酒店啦

fitfish
|
真係好好親朋。我不价意。你吾嫌打地舖屈質就可以
我係c奶
|

如果關係好,我歡迎,事實我屋企經常招呼好友
大笨鐘
|
No la! 屋企太細,非常友好嘅,會租屋企附近酒店招待,親朋舒適,大家又容易見面!
心語
|
fitfish 發表於 18-7-25 17:38
真係好好親朋。我不价意。你吾嫌打地舖屈質就可以
上次來港, 我讓了我間房出來,我在廳打地鋪幾, 幾晚瞓唔到, 起身成身腰骨痛, 超辛苦
心語
|
我係c奶 發表於 18-7-25 17:42
如果關係好,我歡迎,事實我屋企經常招呼好友
你好好客
ChuChu0808
|
屋企係獨立别墅就歡迎,得果幾百尺就免啦,大家都辛苦
BGCOME08
|
外國嘅屋企就歡迎歡迎,香港屋企就真係咪滾搞我嗱……
Mongggc9
|
回覆 心語 的帖子

香港一般平常人家屋企都唔會有太多多餘空間,同外國/國內真係好大分別
我覺得上黎坐下,食餐飯都ok, 要過夜就真係恕不招待

最多佢唔夠旅費,我出埋錢俾佢一家住酒店/旅館好過
李豆豆
|
有地方俾佢地瞓都ok,有親戚外國返黎,阿媽都有招呼佢地喺度瞓,都兩三星期
sinohk33
|
如果話係男家親戚,你估jm會點答?

香港地幫佢哋租酒店啦。
心語
|
ChuChu0808 發表於 18-7-25 17:47
屋企係獨立别墅就歡迎,得果幾百尺就免啦,大家都辛苦
係, 人多用廁所,沖涼時間每晚都搞到1,2點先有時瞓
amax18
|
屋企經常招呼外國返黎玩一排嘅親戚,主要係知道有房瞓又有工人服侍變咗好難拒絕...
cy101
|
屋企好大就話啫!!
TATEYAMA
|
咪攪啦~
ho3186
|

香港地,friend 極最盡都系留食不留住咖啦
美之選468
|
住住吓就奉指ge啦 !
無話可說
|
有房無問題,至弊係無位呢? 以前住村屋,撞正舊同學返黎香港,真係係我度住左4日
jacobkit
|
我覺得明知你屋企無床位仲要過來住,好厚面皮,大陸以前窮就話,現在有錢la, 至於外國的,你都俾咗咁貴機票,幾晚酒店都省,紅茶館都唔貴la