自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2018復活節勳章

唔知幾時office開始有人主飯,大家有冇同樣情況?

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

煮飯?

珍珠宮

回覆樓主

知道係有公司包伙食嘅,有人負責煮飯
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

有呀

子爵府

我返過幾份工都有人咁做
只要唔算太大味我覺得無咩所謂

子爵府

回覆樓主:

用迷你飯煲嘛。不是新鮮事。

大宅

2018復活節勳章

I9528 發表於 18-7-25 18:20
煮飯?

係呀,幾個人一起煮,同在家煮差不遠

珍珠宮

回覆樓主:

以前公司有姐姐負責煮。依家自己只會淥吓菜,烚吓蕃薯同粟米。

子爵府

回覆樓主

無味既話冇問題。可以食新鮮既野又唔駛食味精

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

糖水也有人煲
不要從別人的嘴裡去認識我

翡翠宮

有呀,以前有個同事會放包迷你米在公司,朝早返到公司第一件事就係擺d整好咗既肉餅or排骨,雞翼等等放落雪柜,佢喺放食飯前15 分鐘就煮飯架喇

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

cscsmlkyh 發表於 18-7-25 19:16
無味既話冇問題。可以食新鮮既野又唔駛食味精

珍珠宮

vincentbabyking 發表於 18-7-25 18:17

主飯定煮飯呀?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

vincentbabyking 發表於 18-7-25 18:17

幾乎日日都有人燉湯蒸飯添

珍珠宮

好媽媽勳章

pomanlife 發表於 18-7-25 21:44

在公司燉湯~ 用盡公司的電,感覺好衰好小家。

寶石宮

2023年兔年勳章

pomanlife 發表於 18-7-25 21:44

燉湯

別墅

回覆樓主:

食外賣食得多都想嘔,如lunch可以自煮都幾好.

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

amypekkle 發表於 18-7-26 00:57
在公司燉湯~ 用盡公司的電,感覺好衰好小家。

我都有蒸過薯仔返去整餸架

彩鑽殿

Poyau 發表於 18-7-26 02:51
燉湯

每日蒸爐十點開到十二點幾架,有時燉埋甜品,桃膠嗰啲

複式洋房

pomanlife 發表於 18-7-26 12:37
每日蒸爐十點開到十二點幾架,有時燉埋甜品,桃膠嗰啲

係公司煮飯時間仲長過係屋企煮?好想知係咩工黎架?

首頁

尾頁

跳至