我終於退燒鳥

miriam
|
儍餅(兔兔)自己食草飲水鳥

依家安心鳥

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
lamfung424
|
好Q呀
miriam
|
lamfung424 發表於 18-7-25 18:40
好Q呀

呢個係佢病左痴呆緊既樣,實 cute 架,依家好左想 kill 佢囉
catcatcat549
|
miriam 發表於 18-7-25 18:35

依家安心鳥

好番就安心
cattz288
|
miriam 發表於 18-7-25 18:35

依家安心鳥

其實點知佢發燒架?
miriam
|
cattz288 發表於 18-7-25 19:30
其實點知佢發燒架?

儍餅係側頭症不吃不喝,我無訓幾晚照顧佢,最終頂唔住噚日發燒

cattz288
|
miriam 發表於 18-7-25 19:37
儍餅係側頭症不吃不喝,我無訓幾晚照顧佢,最終頂唔住噚日發燒

哦哦~係佢病, 搞到你都病埋, 現退燒!
miriam
|
cattz288 發表於 18-7-25 19:39
哦哦~係佢病, 搞到你都病埋, 現退燒!

求神拜佛我病好過儍餅病,佢病好大鑊架
lamb123
|

cattz288
|
miriam 發表於 18-7-25 19:44
求神拜佛我病好過儍餅病,佢病好大鑊架

我明! 因為我都養過狗! 佢地病慘過自己病100倍!
mickeymok410
|
好可愛
tsung
|

miriam
|
cattz288 發表於 18-7-25 20:12
我明! 因為我都養過狗! 佢地病慘過自己病100倍!
兔要不停食草否則會腸停, 我要每三個鐘餵一次草粉, 餵完一餐由整到餵再洗埋野已經成個鐘, 根本撻落床都未訓得著就要起身餵另一餐...........

cattz288
|
miriam 發表於 18-7-25 20:21
兔要不停食草否則會腸停, 我要每三個鐘餵一次草粉, 餵完一餐由整到餵再洗埋野已經成個鐘, 根本撻落床都未訓 ...

原來要係咁治病! 真係辛苦過養人仔!!
miriam
|
cattz288 發表於 18-7-25 20:23
原來要係咁治病! 真係辛苦過養人仔!!

岩岩餵完藥同草粉,全部要用針筒餵

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
esmehouse
|
cattz288
|
miriam 發表於 18-7-25 20:53
岩岩餵完藥同草粉,全部要用針筒餵

佢會唔會反抗架?? 定係任你舞?
miriam
|
cattz288 發表於 18-7-25 20:56
佢會唔會反抗架?? 定係任你舞?

佢坐係高凳度, 我用格勒底壓一壓住佢後半身, 手托住佢下巴, 完全唔難餵.

除非唔耐煩......否則都唔會反抗.

cattz288
|
miriam 發表於 18-7-25 21:00
佢坐係高凳度, 我用格勒底壓一壓住佢後半身, 手托住佢下巴, 完全唔難餵.

除非唔耐煩......否則都唔會反抗 ...

咁都好d! 乖乖地快d好返喇
Poyau
|