純呻:巴士前後座

CYCW1812
|

唔明點解d人明明識
為了大家都想坐窗口位(我估計)
就前後坐
其實無問題
但就不斷傾計
仲要將d野傳來傳去,如電話
其實幾騷擾

呻完

crystal媽咪
|

JoanC
|
自己調位,無其他位就禮貌問下佢哋咁辛苦要唔要幫佢哋調位。
jasmineoj
|
CYCW1812 發表於 18-7-25 19:22
唔明點解d人明明識
就前後坐

我試過最左果個同最右果個大大聲傾計,我坐佢地中間
tsung
|
jasmineoj 發表於 18-7-25 19:29

耳仔受罪
mariefish
|
係幾煩
馬爾泰若㬢
|
jasmineoj 發表於 18-7-25 19:29

我見過,係左邊兩個坐窗口,右邊兩個坐窗口,簡直環回立體聲。
魚蛋仔
|
唔明點解d人明明識
就前後坐

我遇見過,巴士上層無乜人,4個男人每人坐一行,坐成1直線,係咁傾計,整個上層都係佢哋傾計聲,我忍唔住講“唔該傾計細聲d"無反應,繼續傾。過一陣,實在嘈到我頭都暈,我再大聲d講“講野細聲d,顧下其他人感受!"有其中一個男人望下我,但仍然繼續講。我真係頂唔順,走落下層!超憎哩d人!
Poyau
|
魚蛋仔 發表於 18-7-26 01:20
我遇見過,巴士上層無乜人,4個男人每人坐一行,坐成1直線,係咁傾計,整個上層都係佢哋傾計聲,我忍唔住 ...

一條直線傾
Poyau
|

NoName
|
除左巴士,我仲見過坐地鐵,四個中學生,兩人一組打對面坐,打機同傾計
baby_chu
|
唔明點解d人明明識
就前後坐

其實哩D都成日遇到!有一次我真係忍唔住開口.... 因為果兩位女學生,真係好大聲,我請佢地細聲D或者坐埋一齊傾,佢地仲兇番我轉頭,「X你啦!唔X鐘意聽就咪X聽!」!著住校服有晒校章喺心口架喎,把口都咁粗口!
我起火.... 比佢更兇.... 「我真係唔X鐘意聽架,但你地咁X大聲,坐到車尾都聽到啦!你地迫我聽咋!仲有呀,X我?!點吊呀?你地攞咩唻吊呀?」兩個呆咗望住我!
JlIl    發表於 18-7-26 01:50
D..D
|
認同
purple_onion
|
baby_chu 發表於 18-7-26 01:39
其實哩D都成日遇到!有一次我真係忍唔住開口.... 因為果兩位女學生,真係好大聲,我請佢地細聲D或者坐埋一 ...