自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

mother904 發表於 18-7-26 00:08
坦白講,佢兩個演技都未夠火候一人演多角,勉強做盞浪費左佢地,反而由其他人做可以有更大效果。
...

對佢哋黎講,今次真係一個挑戰

希望佢哋演出成功啦

子爵府

白毛毛 發表於 18-7-26 00:05
最希望劇組唔好改,原汁原味拍出黎。
有好多場我好期待睇。

如果唔使延續十里桃花嘅脈絡,當獨立故事咁拍,就容易好多。畢竟十里桃花將佢哋嘅性格同情路改動好大呢!

子爵府

mother904 發表於 18-7-26 00:12
息澤根本係東華,一定由佢做番

我意思係原身現實世界果個息澤,佢唔係東華來的。

如果響阿蘭若之夢,高偉光又飾演息澤、又飾演沈曄,其實佢都會幾吃力。唔知會唔會分啊沈曄出黎比其他演員做

子爵府

回覆樓主

神仙眷侶

子爵府

回覆樓主

截自百度 路透:

關於「枕上書」劇集嘅創作團隊:

⋯⋯ 『但該劇主創團隊遭到曝光後,還是讓不少粉絲慌了。該劇導演不再是林玉芬,而是執導過《放羊的星星》、《千山暮雪》等作品的楊玄。

楊玄最出名的是導女人戲,多年來執導了多部都市情感題材電視劇,此次執導古裝玄幻劇,也算是一種新的嘗試。《枕上書》編劇是在圈內小有名氣的梁振華。不過,近年來他的幾部作品都頗受爭議,《思美人》、《極光之戀》因低收視、差口碑更是被評「爛出新境界」。此次加盟《枕上書》,網友們也期待主創團隊能給力一把,不要辜負了大家的期望。』

導演同編劇同上次十里桃花唔同。 anyway希望唔好改爛套劇啦

子爵府

回覆樓主

其他陸陸續續嘅角色演員 路透 :

妖尊渺落 嘅演員係 張雯 (不過我都唔認識呢位演員)

謝孤栦 嘅演員係 胡耕豪

而阿離就聽講換左小演員,由「小如歌」嘅女孩反串飾演,叫張茗燦~

由於全是路透消息,或者要等到播出時至知道路透資料是否堅挺~

又有消息話枕上書要2020年至播出,真係引頸以待死我了

子爵府

11月枕上書已殺青啦,目前劇組正在如火如荼地進行後期製作。

枕上書有望2019年播出,

希望快D 有得睇啦~

子爵府

中世紀古堡 發表於 18-12-9 23:01
我都等緊,根據我係微信內地八卦公眾號得黎消息,依套劇最快都要明年第四季度先至係騰訊視頻開播,但迪麗熱 ...

最可惜係轉左導演~

其實都預左佢會改,但只要仲係熱巴同高偉光做返,我已好開心啦

子爵府

moniko 發表於 18-12-9 23:54
我都係掛住夜華多d

夜華今次只是出現在劇中人物嘅對話入面咋~ 只有楊冪返黎客串

子爵府

中世紀古堡 發表於 18-12-9 23:53
之前內地有公眾號爆料,之前拍三生三世十裏桃花個女導演林x芬,抽唔到時間去拍三生三世枕上書,因為佢答應 ...

我一直有響百度睇d 路透,

但覺得佢地講嘅野未必可信~

大部份講嘅野都證實唔到來源

反而睇過d 越南facebook 用戶分享嘅現場偷拍拍攝片段(唔知佢地點搵到來源)

又唔覺太差噃~

無論如何我都熱切期待枕上書上映咖

子爵府

子爵府

「枕上書」劇仲未上影,如果遺憾於「十里桃花」入面,東鳳呢一對有情人無法廝守嘅結局,咁我推薦大家睇下呢一篇由網上同人創作嘅續寫。

按照照片入面下載「簡書」app. 再搜呢個作者「霍子茉」嘅「三生三世十里珠帘」(簾)

睇左好多個續寫創作,我覺得呢一位作者嘅筆功可以做到編劇了~ 趁住枕上書做緊後期制作、大家可以睇下十里珠簾頂頂癮同圓一圓劇集入面東鳳嘅遺憾

子爵府

回覆樓主:

而喜歡重溫「十里桃花」入面 東鳳cut 嘅網友,

就可到youtube 睇返截圖嘅 「東華x 鳳九 」上中下(I & II ) 共6小時左右嘅劇情。

https://youtu.be/z-Wig71tQ68

初初 睇十里桃花劇時、我唔中意睇東鳳,覺得佢地呢一對成日拖拖拉拉好鬼呃流量。

但睇完劇,再睇枕上書小說,再睇返呢個東鳳cut, 覺得一氣呵成、響當時無版權嘅情況下,覺得個劇情都改得幾虐心~ 同埋帝君同鳳九都做得好好 所以都推介埋比各同好一齊重溫下

子爵府

官網今日出左正式劇照啦~ 我只貼出男女主腳同埋小演員照片就算~

阿離今次由小女孩飾演~

好期望可以快d 有得睇,但睇黎要今年第4季至上到~ 唯有再期待下先

首頁

尾頁

跳至