懷孕初期,有黃黃的分泌,正常嗎?

MAMAHANA
|
懷孕初期一直有黃黃的分泌,沒味也不癢,有時像檸檬黃般黃色,有時是淡黃,質地稀稀地,像尿的質地!每日也有一至兩片護墊的分量,這是正常嗎?
因黃色分泌跟啡色感覺上很接近,很擔心是否不正常現象
catcatvans
|
MAMAHANA 發表於 18-7-25 23:03
懷孕初期一直有黃黃的分泌,沒味也不癢,有時像檸檬黃般黃色,有時是淡黃,質地稀稀地,像尿的質地!每日也 ...

我有左4w 到衣家30w都係甘, 念珠菌 陰道炎食左抗生素 塞藥都 無停過, 提提你問健康院羅藥唔洗錢
MAMAHANA
|
catcatvans 發表於 18-7-26 00:15
我有左4w 到衣家30w都係甘, 念珠菌 陰道炎食左抗生素 塞藥都 無停過, 提提你問健康院羅藥唔洗錢
...

請問你係癢唔癢?有冇異味?
catcatvans
|
MAMAHANA 發表於 18-7-26 00:24
請問你係癢唔癢?有冇異味?

會呀, 你忍唔到可以睇私家,可以用藥的, 我習慣左 我自己覺得好大味, 我用護墊, 換得頻密d
MAMAHANA
|
catcatvans 發表於 18-7-26 00:28
會呀, 你忍唔到可以睇私家,可以用藥的, 我習慣左 我自己覺得好大味, 我用護墊, 換得頻密 ...

但我係唔癢同無味,淨係得黃色分泌物,好似尿咁嘅色
catcatvans
|
MAMAHANA 發表於 18-7-26 00:34

有左bb 分泌係會多左
haha748494
|
應該系分泌物,天氣熱,勤換底底就OK喇。
BabyCiu
|
我D分泌一直都係淡黃色,唔痕。醫生叫我唔洗理佢
80後的媽
|
MAMAHANA 發表於 18-7-26 00:34

我同你情況一樣。唔知咁樣正唔正常
kissapplegirl
|
MAMAHANA 發表於 18-7-25 23:03
懷孕初期一直有黃黃的分泌,沒味也不癢,有時像檸檬黃般黃色,有時是淡黃,質地稀稀地,像尿的質地!每日也 ...

我一直有呢個問題,黃色分泌但唔癢,每日都有,一定要用護墊先安樂,同健康院姑娘講,會比醫生睇,一開頭醫生話可能係念珠菌比藥我塞左一星期,期間拎左分泌去化驗,話係細菌性陰道炎,就比左一個星期抗生素我食,食完係小左黃色分泌…
最好睇醫生 因為有d細菌會引致早產穿羊水 唔係嚇你 小心d好
MAMAHANA
|
kissapplegirl 發表於 18-7-27 05:54
我一直有呢個問題,黃色分泌但唔癢,每日都有,一定要用護墊先安樂,同健康院姑娘講,會比醫生睇,一開頭 ...

我問過醫生,我話有黃色分泌,佢話唔癢無味就正常,唔使擔心!雖然佢咁講,但有時見到啲分泌好黃咁,我都有D擔心
GCHK
|
MAMAHANA 發表於 18-7-27 12:39
我問過醫生,我話有黃色分泌,佢話唔癢無味就正常,唔使擔心!雖然佢咁講,但有時見到啲分泌好黃咁,我都 ...

係亞,唔痕冇味就唔使擔心,勤D換護墊