有冇人知呢隻係咪蝨?

tszting1024
|
呢兩日係床頭幅牆發現十幾隻 超細粒
細粒過蟻 好驚係蝨 聽講滅蝨好麻煩
張床褥新買八千幾蚊先訓左三個月
我平時夜晚同個囡訓都冇比野咬
大家幫我睇吓

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
咩都唔識
|
好朦睇唔清
panda361
|
好似有鬚,不是蚤,用bio kill 噴下,睇下有冇改善。
tszting1024
|
咩都唔識 發表於 18-7-25 23:31
好朦睇唔清

因為真係太細隻勁細粒
放到最大先影到所以好濛 抱歉抱歉
Jessy
|
有鬚不是蚤啦, 但唔知係乜
mike89
|
衣魚?
Jessy
|
mike89 發表於 18-7-26 01:40
衣魚?

唔係衣魚, 衣魚尖尖長長的.
chole_bb
|
tszting1024 發表於 18-7-25 23:26
張床褥新買八千幾蚊先訓左三個 ...

係咪會跳來跳去?
sytckm
|
咁長鬚,係咪曱甴?
florapang0426
|
一定唔係蝨
jeannietsui
|
好似曱甴仔
juniormiu
|

我媽屋企有木蝨,你呢隻唔似,木蝨個身圓好多同埋係深啡色
fafadimsum
|

係蝨黎架,以前我娘家都有,我見過,同你隻一模一樣
fafadimsum
|

唔好意思,冇睇清楚,你呢一隻條鬚好長呀,如果條鬚唔咁長咁就好似㗎
pycy
|
回覆 fafadimsum 的帖子

我睇果條唔係鬚, 係牆身有D裂痕, 不過蝨個身應該圓D, 啡色D
fafadimsum
|
pycy 發表於 18-7-26 10:58
回覆 fafadimsum 的帖子

我睇果條唔係鬚, 係牆身有D裂痕, 不過蝨個身應該圓D, 啡色D ...

我覺得吸左血呢就會變得圓啲,唔知係唔係呢
Jessy
|
jeannietsui 發表於 18-7-26 10:22
好似曱甴仔

我都覺得係
tszting1024
|
chole_bb 發表於 18-7-26 02:09
係咪會跳來跳去?

唔跳架
走來走去
tszting1024
|
fafadimsum 發表於 18-7-26 10:33
係蝨黎架,以前我娘家都有,我見過,同你隻一模一樣

咁應該點攪
fafadimsum
|
tszting1024 發表於 18-7-26 11:10
咁應該點攪

你呢一隻如果唔係蝨,我都唔知點搞,我娘家以前同人地借一部好大嘅水蒸氣機呀,唔知咩機喇,係咁噴張床,跟住呢就攞DE粉喺張床隆隆啦啦度,同埋被鋪攞出去晒