搖尾乞憐求港人給疫苗

riacwn
|
https://www.facebook.com/681119795291503/posts/2133627096707425/

大陸人的質素是何等悲劣,誓要把全世界的道德及文化破壞

riacwn
|
冇狗國狗民出來讚頌中國人如何叻叻既?
yuki_fung1991
|
真係好驚HK 遲早要逼迫入大陸貨
仲要貴一貴
riacwn
|
呀豬呀雞仲唔出來護主既?

又話中國世界大國?美國都要下跪?
唔好乞我地香港人奶粉丶尿片丶疫苗呀

tibetlee13
|
riacwn 發表於 18-7-30 21:42
呀豬呀雞仲唔出來護主既?

又話中國世界大國?美國都要下跪?

“我地香港人奶粉丶尿片丶疫苗”?香港幾時自己生產奶粉?尿片?疫苗?唔系都系同人哋買?
香港自由港喔,你買得,任何人都買得

riacwn
|
tibetlee13 發表於 18-7-31 15:27
“我地香港人奶粉丶尿片丶疫苗”?香港幾時自己生產奶粉?尿片?疫苗?唔系都系同人哋買?
香港自由港喔, ...

最緊要係你地搖尾乞憐求人呢
又話大國既?做咩買香港d野呀
tls411
|
riacwn 發表於 18-7-31 19:23
最緊要係你地搖尾乞憐求人呢
又話大國既?做咩買香港d野呀

想問下閣下,你係屬於咩國家嘅人?你有本事,唔好拎印有China嘅證件出入香港!睇怕係你呢D食屎狗最大本事就係向洋人搖尾乞憐!得把口無著數比人,人地睬你都傻!人都係向錢看,人地打疫苗又唔係偷你又唔係搶你!你吹得脹咩?!哈哈!
riacwn
|
tls411 發表於 18-7-31 22:56
想問下閣下,你係屬於咩國家嘅人?你有本事,唔好拎印有China嘅證件出入香港!睇怕係你呢D食屎狗最大本事 ...

施君龍殺人都吹佢唔脹

你地做雞做狗都要乞來香港就係怕大陸政府,明明求人仲聲大夾悪,何其壯觀!

快d仆番去團聚啦,又話自己愛國!最唔愛國就係呢班身體不誠實既食屎狗

tls411
|
riacwn 發表於 18-8-2 12:19
施君龍殺人都吹佢唔脹

你地做雞做狗都要乞來香港就係怕大陸政府,明明求人仲聲大夾悪,何其壯觀!

我使求人?哈哈!小心口臭薰臭香港!你咁嘅質素,唔適宜香港居住!美日主子都應該唔會為你特別準備狗屋!你知啦!狗屋成本都幾貴!為你呢D雜種狗,都唔知忠唔忠心,自己唔好自作多情啦!不過話時話,香港屬於中國,想香港獨立,你地發下夢好啦!呢個係不變事實!搶疫苗?你大可以報警處理!無人阻止你!你想打幾多支疫苗,每日一支?日日打?冚家打?我諗香港醫院、診所一定可以滿足你!
tls411
|
riacwn 發表於 18-8-2 12:19
施君龍殺人都吹佢唔脹

香港好似你呢類,係世界上最可憐嘅物種!無主孤魂,唔接受自己係中國人,又賴死唔肯走,想走果D又無錢移民,只可以每日發夢自己係英國人、美國人、日本人.....
BOLOOIL    發表於 18-8-29 22:57
bull2015    發表於 18-8-4 16:43
mwsiipb2
|
riacwn 發表於 18-7-25 23:55
https://www.facebook.com/681119795291503/posts/2133627096707425/

大陸人的質素是何等悲劣,誓要把全世 ...

真係大鑊,中國所有嘢都係假嘅,只有騙子係真嘅。
riacwn
|
tls411 發表於 18-8-2 16:31
香港好似你呢類,係世界上最可憐嘅物種!無主孤魂,唔接受自己係中國人,又賴死唔肯走,想走果D又無錢移民 ...

冇人唔接受自己係中國人

只係唔想同你呢班低等支那人扯上關係
你地係冇羞恥之心通街呵屎呵尿,做假野(有咩假野唔多講),唔好痴埋來

riacwn
|
tls411 發表於 18-8-2 13:30
我使求人?哈哈!小心口臭薰臭香港!你咁嘅質素,唔適宜香港居住!美日主子都應該唔會為你特別準備狗屋! ...

你地甘怕俾人知大陸來?
又出來認既?美日主子與我們土生土長的香港人有咩關係?

快些回去耕田吧!愛國愛黨不做港燦
riacwn
|
tls411 發表於 18-7-31 22:56
想問下閣下,你係屬於咩國家嘅人?你有本事,唔好拎印有China嘅證件出入香港!睇怕係你呢D食屎狗最大本事 ...

教下你
要扮香港人,冇人用「閣下」的

你d同胞就醒啦,成日用d cheap 英文扮外國番來唔識廣東話,內裏是大陸雞一隻

一日大陸人,終身大陸人,佩服你既勇氣

tls411
|
riacwn 發表於 18-8-22 08:57
教下你
要扮香港人,冇人用「閣下」的

點吖?唔夠人講就捉字蝨?我使乜扮?我係中國香港人,咁你呢?尾國香港人?定日本香港人?
palmchristy
|
回覆 tls411 的帖子

周不時見到當內地有乜衰嘢新聞, 就有人如獲至寶咁, 講到所有中國人都係好差好衰咁. 呢類將小部份害群之馬放大成整個國家所有人都有同類問題咁, 係一竹篙打一船人, 咁樣表達有問題.

正如新聞報導話某香港人犯左嚴重案件被判刑, 一般人都會話乜佢咁衰做左呢啲衰嘢, 而唔會話乜啲香港人咁衰. 該犯事人並不代表所有香港人.

其實明眼人會知道呢類評論, 好多時都係旨在加強中港矛盾, 而唔係愛之深責之切.
tls411
|
palmchristy 發表於 18-8-24 12:50

周不時見到當內地有乜衰嘢新聞, 就有人如獲至寶咁, 講到所有中國人都係好差好衰咁. 呢 ...

講得啱!就如近年假難民殺人打劫,泛民、工黨張超雄為假難民護航,幫假難民同政府對抗,呢D關乎香港人嘅生命財產,佢哋就視而不見!而去理人地假疫苗事件,真係唔知佢地個腦咩構造!
deltaxy
|
palmchristy 發表於 18-8-24 12:50

周不時見到當內地有乜衰嘢新聞, 就有人如獲至寶咁, 講到所有中國人都係好差好衰咁. 呢 ...

顯然是獨派推動港獨的一種技倆, 日日不斷出此類新聞幫你洗腦
BOLOOIL
|
回覆 riacwn 的帖子

開口就狗乜狗乜,你有咩用意
mikatsuki2021
|