想問一下有經驗的媽媽我而家已十五週,做T21會不會太遲?

nokev
|

今年三十,係第二胎,異卵雙生,已在政府做唐氏度頸皮(emoji)‍♀️求意見

tracytam827
|
不會
我同卵雙生 15週先夠血濃度做t21
nokev
|
tracytam827 發表於 18-7-26 08:15
不會
我同卵雙生 15週先夠血濃度做t21

明白Thanks
LittleSesame715
|
我問過醫生
醫生話T21唔會遲
越大週數做越準,因為媽媽血內面啲濃度越大
只是touch wood有咩事,留意返合法唔要胎個週數
nokev
|
LittleSesame715 發表於 18-7-26 17:33
我問過醫生
醫生話T21唔會遲
越大週數做越準,因為媽媽血內面啲濃度越大

因為我自己諗而家都十五週,過多一個月都差不多做結構
freshrose
|
nokev 發表於 18-7-26 17:35

做結構同T21 係兩回事
EstrellaDamm
|
nokev 發表於 18-7-26 07:12
今年三十,係第二胎,異卵雙生,已在政府做唐氏度頸皮(emoji)‍♀️求意見

...
唔會遲。我廿週照結構時做埋。
nokev
|
EstrellaDamm 發表於 18-7-26 17:44
唔會遲。我廿週照結構時做埋。

明白
|
nokev 發表於 18-7-26 17:35

結構同T21唔同
T21係驗DNA, 睇有冇機會因DNA問題而出現的病, 例如唐氏,愛得華症或者其他基因病變。基因問題好多時都引致同一問題,智力問題
結構就係睇身體結構發展,手手腳腳,內外器官
|
nokev 發表於 18-7-26 07:12

...

而且度頸皮準成度85%,叫低
負擔到一定驗埋T21
你雙胎會貴啲的
nokev
|
LittleSesame715 發表於 18-7-26 19:51
結構同T21唔同
T21係驗DNA, 睇有冇機會因DNA問題而出現的病, 例如唐氏,愛得華症或者其他基因病變。基因問 ...

明白(emoji)