垃圾車的浪漫

tet123
|

有網民在faccbook上載一張相片,只見一架藍色垃圾車正停在大埔安慈路收集垃圾。惟有眼利的網民發現,有兩隻可愛的毛公仔慘被夾在車斗旁的梯架。

不少網民笑言公仔「陰公豬」、「畀人綁架」。另有人慶幸公仔能尋得好歸宿︰「好過喺堆填區」、「好明顯畀車主收養咗」、「仲可以遊車河」。
你又點睇呢?
catvv
|
慘慘豬
BK2002
|
tet123 發表於 18-7-26 09:53
有網民在faccbook上載一張相片,只見一架藍色垃圾車正停在大埔安慈路收集垃圾。惟有眼利的網民發現,有 ...

我認我唔浪漫~~公仔好似被人上吊兼日曬雨淋
Poyau
|
吉祥物
oceandeepsea
|
幾得意
Wing225
|
好過埋左系堆田區入面啦!
sjssjssjs
|
有網民在faccbook上載一張相片,只見一架藍色垃圾車正停在大埔安慈路收集垃圾。惟有眼利的網民發現,有 ...

lovely
YY1101
|
陰公
Charlotte_mom
|
唸起toy story 2隻熊
~琳~
|

見到幅圖就諗起toy story 2隻士多啤梨熊
BGCOME08
|
早前見有個人咁大嘅bearbear俾人掉咗响垃圾房,隻熊同一袋袋嘅垃圾坐埋一齊,唔知點解覺得佢好慘……好鬼可憐咁……
judychungpuiyan
|

mariefish
|
慘熊
plumtree
|

如果被綁架綁得咁正,可以有風景睇,都唔錯呀!
收養又好,裝飾又好,都起碼仲有佢嘅價錢呀!好過就咁扔到堆填區呀!
Goldilocks
|
我覺得好得意,重有得遊車河,好攪笑。
家文
|
咁樣cool住有啲辛苦
油麥麥
|

angiehouse
|

吾覺浪漫,不過苦中一點樂
c.vieri
|
龍蘇
bbkq
|
angiehouse 發表於 18-7-26 12:43
吾覺浪漫,不過苦中一點樂

……係…… 本來個個都覺得臭的垃圾車, 不會多望一眼,現在多了2個公仔,爲大家生活帶來一點 話題