自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

在職媽媽要靠長老湊B, 好多野都你有你講, 佢有佢做(因為佢食鹽多過我食米)
今朝又行雷又閃電, 叫老媽子唔好帶佢地去游水; 佢都係堅持帶佐佢地去游水(如果你哋有咩事, 我點算呀?!)
明日, 後日都跟阿SIR學游水架啦; 今日玩少日水都唔得?! 有咁急切要去嗎?
講極都唔聽

講佐唔好再"為"飯比二寶(就來讀小一啦), 佢依然當我唱歌 我真係好想問我媽: 係唔係想"為"二寶食飯, "為"到佢娶老婆, 先會放手

龍利葉煲湯係OK啲, 但佢上次諗住唔好"SIDE"掉埋D龍利葉啲根一齊煲湯, 全屋人都中毒入院; 佢琴日又整佐D艾草啲根係屋企, 叫佢唔好亂來, 佢又話: 你哋唔要大把人要(上次又疴又嘔訓佐係醫院咁多日, 佢都未知衰) 救命呀

再同佢講咩, 佢就一句車埋來"咁*巴閉, 自己湊飽佢"

琥珀宮

畀面勳章

小肥楊 發表於 18-7-26 10:51
在職媽媽要靠長老湊B, 好多野都你有你講, 佢有佢做(因為佢食鹽多過我食米)
今朝又行雷又閃電, 叫老媽 ...

在職媽媽,"鄧" 你慘,呻出嚟啦,舒服少少都好丫

大宅

回覆樓主

我真係好明白你,所以我最後也放棄工作,食少D唔娛樂唔買野
今時今日小朋友大過了,先有返自己。努力加油,好日子等着你

子爵府

要靠長老湊
就要接受
所以我搵工人湊
起碼自己話到事

pigmei    發表於 18-7-26 11:53

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

我都係咁.......不過, 我會講....你唔跟我做法..以後由你教...由你安排
我放手....

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

靠長老,真係硬食
我妹唸住等我媽有d細藝,叫佢幫手坐月(主要煮同幫下手,我妹都無要求補d咩果d)
結果因為習慣唔同,(例如我媽煮定半包菜覺得有膠袋擺垃圾桶蓋上無問題)我妹爆佢,我媽走,走左我妹又打黎喊話覺得自己好衰,我又要調停

加油呀樓主

男爵府

減齡達人勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 Xmas吸收勳章

回覆樓主

長老搞到食物中毒,仲敢叫長老湊,請姐姐湊好過,起碼你叫佢點湊,佢會聽先,唔會作對

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Charlotte_mom 發表於 18-7-26 11:10
靠長老,真係硬食
我妹唸住等我媽有d細藝,叫佢幫手坐月(主要煮同幫下手,我妹都無要求補d咩果d)
結果因 ...
我都係, 同阿媽嘈完, 又覺得自己不孝, 又要走去同佢sorry

子爵府

回覆樓主

中毒都唔知驚
鄧你慘

子爵府

回覆樓主

感同身受
老公又唔鍾意工人湊,長老又因為大家湊法唔同,好多嗌撬,所以我唯有放棄份工,自己湊!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

小肥楊 發表於 18-7-26 11:16
我都係, 同阿媽嘈完, 又覺得自己不孝, 又要走去同佢sorry

我有時都忍唔住同屋企人嘈,爆完。 我冇say sorry
不要從別人的嘴裡去認識我

公爵府

回覆樓主:

我ftm,從來冇求過奶奶幫手,但佢都日日黎,睇孫我接受到
我大仔升小二啦,奶奶仲趁我唔覺意餵,我以前好嬲㗎,俾說話佢聽果排唔餵囉,隔幾日見我冇乜反應又偷偷餵,7歲半食車厘子仲要用手mit粒核出黎餵,又唔諗下自己對手幾污糟
我對住佢好攰,我發哂脾氣都係咁,佢始終係我老公呀媽,又唔可以開聲講得好難聽鬧佢

公爵府

靠長老係咁架喇!不過自己亞媽鬧得,99唔爆得

男爵府

crystal媽咪 發表於 18-7-26 11:20
我有時都忍唔住同屋企人嘈,爆完。 我冇say sorry
...
我都有試過.....個心好內疚...

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kikitea 發表於 18-7-26 11:24
我都有試過.....個心好內疚...

早排爆得勁啲,近來都收咗口。 有時佢都知係佢唔啱,佢話一家人無計。大家都冇講sorry,但係有咩事攤出嚟講,好過你猜我度
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

餵飯 游水都可接受,
食物中毒就真係大鑊D。

呻下好D

公爵府

Charlotte_mom 發表於 18-7-26 11:10
靠長老,真係硬食
結果因 ...

半包菜擺垃圾桶蓋
sorry,我仲以為呢啲行為工人先會咁做

大宅

樓主,加油呀

子爵府

請姐姐好啲喎,如果會中毒嘅話

大宅

回覆樓主:

我b都係長老湊,好彩我地都好close, 有咩大家商量下,最慘係我家姐,咩都要話事,咩都要決定,我地唔跟佢就唔岩甘,好難頂

首頁

尾頁

跳至