係咪真係懷孕?有點擔心

LL2018
|
各位媽媽,準媽媽

我15/6黎period後,到22/7用驗孕棒有兩條線,但一條好淺好淺既線,之後23/7去左醫院檢查,照陰道超聲波睇唔到,醫生話可能太細所以睇唔到,所以抽血,結果指數係40 ↑,叫我兩個星期後先覆診。其實這個情況正常嗎?我有點擔心呀,因為年紀不細了:thinking:
MANTINGTING
|
應該真係太早了未照到
Missto
|
LL2018 發表於 18-7-26 11:43
各位媽媽,準媽媽

我15/6黎period後,到22/7用驗孕棒有兩條線,但一條好淺好淺既線,之後23/7去左醫院檢查 ...

我同你時間好接近,我23/7去睇醫生都系驗到好淺色,約左下星期一去照超聲波,我都好緊張
Nbs
|
我 6 月 14 嚟m, 而家都未去照。 甘早去無意思,多數都睇唔到野。我約左下星期接近 7 週先照。
我要做媽媽
|
應該系太早喇,你咪太心急喇,咁你就好好休息,等兩個禮拜喇
TING45454
|
各位媽媽,準媽媽

我15/6黎period後,到22/7用驗孕棒有兩條線,但一條好淺好淺既線,之後23/7去左醫院檢查 ...

e生話你大約幾週?
RubyYu07
|
應該係太早了,遲D再照過,呢段時間好好休息。
kkjeanne
|

我連醫生紙都未攞到
佢支野驗得個烘 (同綠d一樣,但Cn 曼秀雷敦好快已有色亦不淺)
話唔計不能俾我醫生紙

不知是個醫生手緊定乜
我見其他人個色也差不多但冇人話攞唔到醫生紙
昨天的Last m 6/19, cycle around 35days

LL2018
|
回覆 TING45454 的帖子

醫生都講唔到幾週,佢話我不嬲period唔準😔
LL2018
|
謝謝大家ar,咁我安心d la.我就等多2星期後的檢查la.不過我喺係私家醫院check,宜家都未有醫生紙ar
hamsterma
|
各位媽媽,準媽媽

你太心急喇,同埋太早喇
haha748494
|
有兩條線就系bingo左,你暫時先好好休息喇,加油吖。
We'retheWORLD
|
好可能BINGO 左, 不過時間太早姐
呢2星期先安心安胎吧, 平常心
bingo 左之後好多野要準備, 又可以聽多d 產前講座拎下贈品, 報定d 檢查, 睇邊個私家生, 買定bb 野...好多野真係bingo 之後可以慢慢做
ylcheng501
|
各位媽媽,準媽媽

我上次6月MC日期同你一樣呀!都係要2星期後要照!大家一齊加油(emoji)(emoji)
LL2018
|
回覆 ylcheng501 的帖子

好,大家一齊加油!一齊有好消息!
qubepang
|
各位媽媽,準媽媽

買多幾支唔同牌子嘅驗
我之前驗嗰陣時用第一支見到兩條線淺淺地色嘅

跟住再另外立刻開多兩支唔同牌子
都係淺色中咗
我以為自己眼花第二日再驗前後用左8枝
LL2018
|
我宜家都有隔一兩日check 1次,不過都係同一隻牌子,條線深色左好多,不過我宜家間中下腹會痛-__-
meow2013
|
kkjeanne 發表於 18-7-26 17:25
我連醫生紙都未攞到
佢支野驗得個烘 (同綠d一樣,但Cn 曼秀雷敦好快已有色亦不淺)
話唔計不能俾我醫生紙

一深一淺都係中
JouR
|
We'retheWORLD 發表於 18-7-27 15:30
好可能BINGO 左, 不過時間太早姐
呢2星期先安心安胎吧, 平常心
bingo 左之後好多野要準備, 又可以聽多d 產 ...
我3個月之後精神好D, 都KEEP 住聽產前講座, D 贈品好實用, 拎左個美X臣既U 型枕, 一直都用緊墊肚

LL2018
|
回覆 JouR 的帖子

好ar,如果bingo左我都想去聽多d ar,因為我第一胎,乜都唔識...