有冇孕媽訓覺發好多夢?

beeforbee
|
而家每晚訓覺都發好多夢,有冇孕媽都係咁?
Yanchengg511
|
beeforbee 發表於 18-7-26 13:30

我都係呀!晚晚都係咁
Ballz
|
我都係呀。成日發d 惡夢tim. d 鬼呀,死人呀咁,真係訓得好差。
BabyCiu
|
晚晚都發夢仲要係醒完訓番繼續發,無停過
wakakababi
|
beeforbee 發表於 18-7-26 13:30

有呀!不過訓醒唔會記得發夢內容,但知道成晚都係咁發夢
kmbb519
|
我都係呀, 晚晚都發, 惡夢多, 但有時又好平常, 尋晚先夢到同老公同埋一班人去旅行, 酒店沖涼時個花灑怪怪地, 沖完涼跟住出左去唔知邊度集合, 間酒店個 Logo 係 TBB 個 Logo
我要做媽媽
|
我一時時喇,有時候真係發好多夢,訓得唔好
mitchan
|
Ballz 發表於 18-7-26 13:37
我都係呀。成日發d 惡夢tim. d 鬼呀,死人呀咁,真係訓得好差。
我今朝都發左惡夢,精彩到成套驚慄電影咁滯

菩提子
|

我前幾年生仔仔時,都系咁。但我信佛,有念經《普門品》,《地藏經》後就無發過呢d惡夢。加上好多朋友有念開佛經的,生出的小孩都樣貌好,易湊,唔會成日發惡夢哭。
你信的可試試。
beeforbee
|
Yanchengg511 發表於 18-7-26 13:31
我都係呀!晚晚都係咁

原來好多孕媽都係咁,訓得好差
beeforbee
|
Ballz 發表於 18-7-26 13:37

我都係呀!發夢去左殯儀館
beeforbee
|
BabyCiu 發表於 18-7-26 13:43
晚晚都發夢仲要係醒完訓番繼續發,無停過

一晚可以發5個夢,發完仲要有記憶
beeforbee
|
wakakababi 發表於 18-7-26 13:59
有呀!不過訓醒唔會記得發夢內容,但知道成晚都係咁發夢

我係記得個內容
JD930
|
beeforbee 發表於 18-7-26 15:27
原來好多孕媽都係咁,訓得好差

係... 本身已經成四點幾五點先瞓得著,難得瞓咗又發夢醒/ 急去廁所醒
beeforbee
|
kmbb519 發表於 18-7-26 14:18
我都係呀, 晚晚都發, 惡夢多, 但有時又好平常, 尋晚先夢到同老公同埋一班人去旅行, 酒店沖涼時個花灑怪怪地 ...

真係好恐怖呀。成日發惡夢!訓得勁差!但有時發啲無哩頭既野又幾搞笑
karenng0508
|
我都會發好多夢~醒左有時記得~有時唔記得D內容
beeforbee
|
mitchan 發表於 18-7-26 14:21
我今朝都發左惡夢,精彩到成套驚慄電影咁滯

我有幾次發惡夢嗌左出聲添呀
ilikepanda
|
我晚晚做夢,有時一晚做多過一個。
不過未懷孕時,我已經是這樣了。
tung_3bi
|
我係~仲要10次有9次係惡夢, 以前係明顯無咁多既
Carmen8080
|
成日發埋啲夢 阿b就黎要跌出黎 好驚